I mitten av 80-talet upptäckte jag The Pogues, en grupp som spelade en punkig version av irländsk folkmusik, och de blev snabbt mitt absoluta favoritband. Ungefär samtidigt så bildades det irländska band som nu är mina favoriter, The Saw doctors. Jag upptäckte dock inte det här gänget förrän för ett par år sen. Det är förmodligen tur eftersom jag nog inte hade uppskattat dem tidigare. De spelar en betydligt popigare sorts musik än The Pogues och länge var slammer och punkighet nåt jag krävde av det jag lyssnade på. Häromkvällen så snubblade jag över en riktigt bra dokumentär om The Saw doctors på YouTube. Den har några år på nacken (är från 2003) men är ändå klart sevärd och kan också fungera som en introduktion till bandet.

I dokumentären beskriver en av bandmedlemmarna träffsäkert hur vädret kan vara på västra Irland (bandet är därifrån) ”It´s like a cow pissing on a flat rock”. Jag har inte hört uttrycket tidigare men förstod precis vad han menade.

Igår var vi och hämtade lite möbler och bråte från en av hustruns morbröder som ska sälja släktgården och flytta till ett mindre krävande boende. Bland möblerna fanns en gammal kökssoffa och så ett väggur (ett Amerika-ur). Jag har länge velat ha en väggklocka och nu har vi en! Min kärlek till väggklockor kommer ifrån mina barndomssomrar hos farmor och farfar. De hade flera väggur och jag kan fortfarande höra hur det lät när de slog och jag minns också tydligt ljudet när farmor vred upp dem. Jag vet inget om farfor och farfars ur men med hjälp av Google och etiketten inuti vår klocka så kunde jag ta reda på att den tillverkades av Jerome & co (ägt av New Haven clock company) i New Haven, Connecticut cirka 1870. Jag njuter av klockans tickande medan jag skriver det här.

Mina nya löpskor kom med bud i fredags och idag invigde jag dem. Kanonsköna! Som framgår av fotot så regnade det lite på mig när jag sprang (det regnade mest när jag arrangerade fotot med hjälp av 11-åringen) men det var så varmt i luften att det inte bekom mig. Dagens runda blev drygt fem kilometer lång och jag tänker hålla mig till den distansen några veckor (om knän och vader tillåter) och sen ska jag försöka öka lite.

Var vänlig följ och gilla: