En konsekvens av att slakta hemma är att vi fått en massa styckningsdetaljer som vi aldrig brukar ha, eller laga till, annars. Det rör sig om saker som slaksida, hals, revben och bogstek, för det mesta så brukar jag göra grytbitar av det som jag är ovan att laga till. Revbenen blir dock dåliga grytbitar så de frös jag ner som de var och i går så gav jag mig faktiskt på att laga revbensspjäll. Ungarna åt ju glatt av min lammgryta förra veckan så jag var förhoppningsfull att de skulle gilla revbensspjällen också. Jag utgick ifrån ett recept i ”Vår kokbok” men som vanligt så improviserade jag en del. Resultatet blev inte riktigt lika bra som min lamm- och böngryta men ändå helt ok. Ska jag vara ärlig så var det inte tillagningen som drog ner betyget utan det faktum att köttet var väldigt fett. Trots den torra sommaren så lyckades Viten uppenbarligen lägga rejält på hullet.

Måendemässigt så är läget lite bättre än för en vecka sen och jag vill tro att det hänger ihop med det självmordsmoratorium som jag införde i helgen som gick. Jag tänker inte på suicid på samma sätt nu som för en vecka sen och att slippa brottas med självmordstankar hela tiden gör onekligen tillvaron mindre dyster.

Den senaste veckan så har jag självmedicinerat mot oro och ångest med hjälp av mina pipor, både med rökning och tillverkning. Jag har fått hem några av de pipmunstycken jag beställt men jag väntar fortfarande på två leveranser med munstycken och en laddning tobak. När det gäller rökningen så sker den nästan uteslutande på mitt s.k. ”kontor” samtidigt som jag tittar på pipvideosar. När jag började röka pipa så var ju en av anledningarna att jag vill hitta lugn och bara få vara närvarande i nuet men för tillfället behöver jag lite förströelse när jag röker eftersom tankarna annars lätt rusar i fel riktning. Även om jag tittar (mest lyssnar jag eftersom jag har telefonen liggandes på ett speciellt ställe för att fånga upp wifi:t) på vidosar så innebär pipan (rökningen och pillet med den) en hel del lugn och medveten närvaro.

Var vänlig följ och gilla: