Jag är inte särskilt bra på att ta beröm, har svårt att glädjas över den och att ta den till mig. När jag ser tillbaka så är det dock tre tillfällen då den värmt på riktigt, varav det ena inträffade i går kväll. De två första handlar om journalister som berömt mig. En gång fick jag ett mejl från en medarbetare på Hallands Nyheter (han svarade på ett mejl från mig där jag bl.a. sa att jag inte var säker på att han kom ihåg mig). Svar var i linje med ”Hur skulle jag kunna glömma den effektivaste handläggare som länsstyrelsen någonsin haft!”. Han syftade på när jag röjde runt bland kommuner och företag för att få dem att ta ansvar för föroreningar i mark och grundvatten. Vissa som inte känner mig så väl kan kanske uppfatta mig som timid och tillbakadragen men i det sammanhanget så härjade jag faktiskt som Attila och hans hunner! Den andra journalisten som berömde mig jobbade Hallandsposten och han mejlade mig kort efter att jag bloggat i HP:s ”Bloggstafetten” (utvalda personer fick blogga en vecka där och jag snackade in mig). Han skrev att han varit skeptisk till att låta mig vara med och blogga men att han haft fel och att jag var duktig på att skriva.

Det tredje berömmet fick jag i går kväll, av vår granne som är konstnär (fotograf/målare/skulptör) och musiker (klicka på bilden så kommer ni till hennes hemsida). Vi stod och tittade på ”våra” ekorrar och jag hade kameran med mig. Då sa hon att hon tycker att jag tar bra bilder. Jag sa att jag inte kan nåt om fotografering, kör alltid på autoinställningar, men att jag tycker det är kul. Hon sa att det viktigaste inte är om man kör manuellt eller inte, det viktigaste var att ha öga för bilder och fotografering och hon tyckte jag hade det. Det värmde verkligen.

Det är mycket ekorrar nu! I går eftermiddag så såg vi när ekorrmamman ammade ungen jag nämnde i gårdagens inlägg. Jag lyckades filma det (tyvärr lite skakigt kameraarbete).

En stund senare så dök mamman upp med två ekorrungar till så ett tag hade vi fyra ekorrar här samtidigt. När jag och hustrun kom hem efter förmiddagens hundpromenad idag så satt det två ekorrungar på logväggen, jag antar att det var två av dem som var här igår. Söta var de i varje fall.Ekorrarna har gjort att jag gått i spinn på sociala medier på ett sätt som jag aldrig gjort tidigare. De nämns ju givetvis här på bloggen men de förekommer även på Reddit, Instagram och Facebook. Jag är mycket på Reddit för det verkar vara gott om folk där som gillar ekorrar. Ska jag vara ärlig så verkar det vara gott om folk som gillar allt på Reddit. Jag har surfat runt lite där för att se vad som finns, och vad sönerna kan tänkas hitta där (de har varit på Reddit ett tag nu), och ibland blir jag överraskad av vad jag hittar. Jag sökte till exempel på ”waistcoat” för att se om det fanns nåt om västar, nåt som jag ju gillar. Jag fick en massa träffar men den enda sida som faktiskt hette nåt på ”waistcoat” var ”waistcoathysterical”. Den var nsfw-flaggad (not suitable for work) så jag misstänkte att den inte handlade om västar på det sätt jag ville…. Jag gick in och kikade och fick mina farhågor besannade, det verkade handla om yppiga damer med lite kläder på sig. Söker man sen på saker som ”porn” så verkar det finnas oändligt av material att ta del av.

Till sist en hyllning till min löpmentor Bosse Pelander (i juni fyller han 79) som i helgen slagit nytt svenskt rekord i 24-timmarslöpning. På ett dygn tog han sig nästan 152 kilometer. IMPONERANDE!!! Ålder är uppenbarligen bara en siffra för Bosse.

Var vänlig följ och gilla: