I går morse var båda pojkarna friska men i går kväll var de förkylda så de fick vara hemma från pojkarna_spelarskolan idag. De har varvat dagen med spel och lek med lego. Själv har jag inte gjort så mycket, det dvd_calvaryintressantaste var nog att jag såg den irländska filmen ”Calvary” med Brendan Gleeson i huvudrollen. Filmen var jättebra, svart men jättebra. Den handlar bl.a. om tro, ångest, självmordsförsök och förlåtelse. Jag skrattade mig inte igenom filmen men den blev aldrig för jobbig, mycket beroende på Brendan Gleesons fantastiska karaktär och skådespeleri. Och så fanns där hela tiden en gnutta irländsk humor – t.ex. ”A friend is just an enemy you haven´t made yet”.

I morgon tänkte jag försöka se ännu en irländsk film, eller rättare sagt, en svensk film som handlar dvd_belfast_girlsom Irland. Det är en dokumentär om två unga tjejer i Belfast, den ena katolik och den andra protestant, som båda hamnar i situationer som får dem att utmana både sig själva och omgivningen.

Mer Irland – Natten till i går så förlorade Belfastbon Carl Frampton sin VM-titel i fjäderviktsboxning. Han gjorde det i en mycket jämn match mot Leo Santa Cruz, d.v.s. samma boxare som han tog titeln från förra året.

https://www.youtube.com/watch?v=SwWfhD-FAKo

Jag skulle kunna fortsätta på Irlandstemat genom att berätta om Den blodiga söndagen som inträffade i Derry (inte Londonderry som Fred Åkerström sjunger) den 30 januari 1972 men jag avstår. 🙂 Det blir bara en länk till sagde Åkerströms visa om händelsen. Tyvärr hittade jag bara en version där Fred låter väldigt blek och inte lika stark och engagerande som på skivan ”Två tungor”, för mycket KFML(r) i den här versionen.

 

Var vänlig följ och gilla: