Idag var det skolavslutning här i Getinge, lillkillen slutade tvåan och den store femman. För den äldre sonen var avslutningen lite extra speciell av flera skäl. För det första för att han var en av två konferencierer på avslutningen för klass F till 5 (han skötte det med den äran) men också för att han nu lämnar mellanstadiet och börjar på högstadiet till hösten. På min tid så började högstadiet först i sjuan men i Halmstad kommun så verkar högstadiet börja redan i och med sexan. Ett tredje skäl till att 11-åringens avslutning var speciell för honom var också att klassen nu splittras och till hösten så får han delvis nya klasskamrater.

Efter avslutningen så firade vi med glass och jordgubbar och nån timme senare lyxade vi till lunchen genom att åka till Gudmundsgården i Asige och äta.

Under eftermiddagen satt jag en stund med fåren och rökte. Efter stelkrampsincidenten har jag varit lite spänd när jag gått bort till fåren – ”Ska alla djur stå på benen och må bra?”. Idag gjorde de i varje fall det och det var en fröjd att sitta där och puffa och se, men även höra, deras betande.

Jämte där jag sitter och röker i fårhagen så finns en sälg som en vinterstorm knäckte för flera år sen. Sälgstubben som sticker upp fungerar både som ryggkliare och lekplats till fåren. Leken står väl mest lammen för men både de stora och de små använder den för att klia sig.

Var vänlig följ och gilla: