Jag vet inte om ni är bekanta med Linkedin? Det är hur som helst en webtjänst med målsättningen att befrämja ens nätverkande, både för att hitta nya jobb och för att återknyta kontakten med gamla kollegor. För nåt år sen så använde jag tjänsten för att försöka kontakta nån jag kände för länge sen och då var jag tvungen att skaffa mig ett konto där. Det här var efter att jag fått förtidspension så jag tyckte inte riktigt att jag hade så mycket att komma med när det gällde att uppge arbetsuppgifter och arbetsgivare och det skavde lite i mig. I ett försök att ta det hela med en klackspark så skrev jag att min yrkestitel var ”Ingen” och att min arbetsgivare var ”Inget alls”, min profil på Linkedin är med andra ord rätt tom på innehåll. Döm därför om min förvåning när jag häromdagen fick ett meddelande om att det gjorts sökningar på mig på Linkedin. När jag kollade upp vem som sökt på mig (det står inte vilken person det var men arbetsgivaren anges) så blev jag ännu mer förvånad, och lite orolig. Den som sökt jobbar nämligen på Polismyndigheten! Vad kan nån på polisen vilja mig? Vad har jag nu gjort? Oavsett vad de vill så lär de inte hitta det på Linkedin. Bloggen är nog ett bra mycket bättre alternativ och de är inte mycket till poliser om de inte lyckas hitta hit.

Det är visserligen svårare än man kan tro att googla fram mig eftersom sökningar på ”Johan Asplund” fullkomligt domineras av min namne (och jämnårige) som försvann som elvaåring 1980. På en avlägsen andraplats bland John Asplundare på Google kommer nog hockeymålvakten som vann SM-guld med Brynäs 1999, möjligen kan sociologiprofessorn Johan Asplund knipa andraplatsen framför målvakten.

De kommande två veckorna så har vi bara ett barn här hemma, 9-åringen, den äldre pojken är nämligen på äventyr med mormor. De, och en kusin till honom, ska åka Inlandsbanan hela vägen upp till Gällivare. Så långt norrut har jag aldrig varit, jag har aldrig tagit mig norr om Vilhelmina. Jag vet att sonen verkligen ser fram emot resan och särskilt att se midnattssolen.I går kväll så började det regna (välbehövligt) och jag tror att det kom en del under natten, i morse så var det i varje fall rejält blött i gräset. Vädret idag har huvudsakligen varit mulet (med enstaka inslag av både sol och regn) men friskt och härligt. Skönt med lite gråväder efter allt solsken.

Jag rundar av med en färgglad spindel och några rosor i regnet.

Var vänlig följ och gilla: