Häromdagen bloggade jag om att jag var förkyld, alternativt allergipåverkad, jag tror att de diagnoserna fortfarande gäller men kan möjligen ha fått sällskap av en till – en cysta i vänstra näsborren…. Fotot är inte på min näsborre.

 

Ni tänker kanske att nu har proppen gått hos hypokondrikern men jag tycker faktiskt att jag har fog för mina misstankar. De senaste dagarna har de vid flera tillfällen plötsligt runnit en klar, men väldigt gul, vätska från vänster näsborre. Vätskan är verkligen gul och om den hamnar på nåt (t.ex. en rock jag har som filt när jag sitter ute med pipan) så blir där en tydlig gul fläck. Jag googlade lite och hittade flera läkare som besvarade frågan om vad en vattenlik, men gul, vätska från näsan kan indikera. Svaren var relativt samstämmiga och gick ut på att vätskan förmodligen kommer från en cysta i näsan men rent teoretiskt skulle vätskan också kunna komma från hjärnan, s.k. likvor (väldigt ovanligt). Slutar det inte av sig själv så får jag ringa vårdcentralen på måndag.Igår åkte jag till Laholm och testade secondhandbutikerna där, blev tre stycken – Röda Korset, Blå Hatten (RSMH – Riksförbundet för Social och Mental Hälsa) och Emmaus. Det blev en skjorta på varje ställe, en vit, en somrig i orange och en i denim. Jag struntar i att visa den vita och den orange men nedan ser ni hur jag stajlade jeansskjortan (till en video). Guran lånade jag av grannen, som är musiker, hon hade tydligen med sig den när hon tågluffade i yngre dar, den användes till att tjäna ihop det dagliga brödet.

 

Laholm är inget stort ställe men det är ganska mysigt och jag stannade och tog en fika på café Cecil. Fint ställe med inredning från 50-talet.Jag såg också en snygg amerikanare samt två mopedturister från okänt utland. Jag hoppas att hustrun och jag kan åka dit på en dagsutfykt i sommar, hon har ju sitt kontor i Laholm numera men jag tror inte hon sett mycket av stan (som är både minst och äldst i Halland).Idag har det regnat större delen av dagen så jag har inte gjort mycket, besökt Röda Korset i Falkenberg och hämtat 17-åringen vid tåget i samma stad. Utstyrsel nedan.På Röda Korset köpte jag ett par promenadskor/sneakers från Ecco till mig, eller den av pojkarna som vill använda dem (vi kan ha samma skor nu) och en somrig skjorta.Till den äldsta sonen inköptes ett par byxor (på rea, 5 kr) och ett bälte. Lillebror får en fällkniv när han och hustrun kommer hem i morgon.Nu på eftermiddagen har jag också skjutsat 17-åringen till en kompis i Särdal, precis vid kusten – trist ställe att vara på när det regnar och blåser som det gör nu.

 

Till sist lite fåglar. Först en suddig morkulla som passerar här varje kväll, flyger samma rutt varje gång. Sen är det två strandskator, en rödstjart och avslutningsvis några svalor. Rödstjärten och svalorna blir större om ni klickar på dem.

Var vänlig följ och gilla: