Vintern ger sig inte, när jag vaknade i morse så var det tre grader kallt och snö ute. Snön som kom i natt har tyvärr följts av mer under dagen, vi har fått rejält med snö idag. I varje fall med hallandsmått mätt.En aktivitet som vinterns vägran att ge sig hindrar mig från att göra är att sitta ute på gårdsplanen på kvällen och röka. Jag vill kunna sitta där utan att behöva vara påpälsad så att jag ser ut som en Michelingubbe och bara puffa på pipan, filosofera lite i största allmänhet och iaktta det som händer runt omkring mig. En vårkväll i Underlund kanske inte pulserar av aktivitet men det händer ändå en hel del, det passerar några bilar, kanske en cykel och om jag har tur till och med en fotgängare. Just nu är dessutom fåglarna, allt från nötväckor till skator, i full gång med sitt bobyggande i kastanjerna på gårdsplanen.

Innan den senaste snön kom så hade jag faktiskt hunnit sitta två kvällar på gårdsplanen, de var kanske i svalaste laget men ändå rätt trevliga. När jag satt där i söndags så kom jag att tänka på min farfar som tillbringade rätt mycket tid sittandes i en solstol på sin gårdsplan. Fast han sa inte ”gårdsplan” utan för honom var det ”backan”. För det korrekta finlandssvenska uttalet så lyssna 12-13 sekunder in i klippet nedan.

Renoveringen av vinden fortskrider, idag har byggarna satt in fönstret som ska sitta på gaveln och påbörjat jobbet med trumman som rör och ledningar från ovanvåningen ska löpa i på väg ner i källaren. När de bröt upp golvet där trumman ska ner så hittade de en massa bråte, bland annat krossat glas och kakel. Jag fick syn på en flaskbotten som jag efter lite inspektion ville ha till resterna av en flaska Johnnie Walker (kunde inte säga om det var den röda eller den svarta etiketten). Byggaren som var där och rotade såg skeptisk ut men en stund senare hittade han faktiskt etiketten till en Johnnie Walker Red label. Jag kan mina whiskyflaskor!

Var vänlig följ och gilla: