Hål i röven har vi alla men det hål jag tänker på nu finns i en byxbak. Yngsta sonen lyckas på nåt sätt nöta hål på sina jeans på nolltid och eftersom han nu blivit så stor att han har vuxenbyxor så blir det dyrt att köpa jeans till honom stup i kvarten. Idag har jag därför gett mig på att lappa ett av de trasiga paren. När jag ändå hade symaskinen framme så passade jag också på att fålla ett par japanska jeans åt honom. Jag köpte dem för att sälja på Ragtime i Göteborg får flera år sen (vissa japanska jeansmärken är riktigt dyra) men de ville inte ha dem och eftersom de är för små för mig har de har blivit liggande, tills nu.

Trettonåringen och jag gick på bio i går och såg den senaste (sista Jurrasic-filmen). När vi ändå var i Halmstad så passade vi på att besöka tre begagnadebutiker. Vi fick med oss ett par jeans, två filmer och en hatt (till 15-åringen) hem. Äldsta sonen är ju med sin mor i Gränna i helgen men jag vet att han är glad i hattar så när vi hittade en på PMU så skickade jag ett foto på den och frågade om vi skulle köpa och det skulle vi. Jag köpte saker på de två första ställena vi besökte, PMU och Röda Korset, men inget på det tredje stället, Erikshjälpen. Det var dock där de hade de finaste grejorna, bland annat flera snygga skjortor och ett par randsydda jodhpurs från brittiska Alfred Sargent. Skjortorna var tyvärr för små och skorna för dyra (för mig).

Här hemma är tjuren kärlekskrank. Jag såg under gårdagen att han hängde efter en och samma ko. Han ville inte låta henne vara i fred, knuffade på henne när hon låg ner och på kvällen så kom han till skott. Han gjorde flera försök och hade en fascinerad publik i form av kalvarna som sen försökte härma honom.

Apropå kalvarna – de springer och busar på kvällarna på samma sätt som lammen gjorde. När lammen höll på så kallade vi det för lammbaletten så vi har kallat kalvarnas buserier för kalvbaletten men när jag pratade med bönderna som äger korna så fick jag höra att de hade ett bättre namn på företeelsen, Kalvdans. I samband med gårdagens kalvdans så upptäckte jag att en av kalvarna var i fel hage men 13-åringen och jag lyckades med gemensamma krafter få den tillbaka till de andra. Tyvärr inga foton från förflyttningen, klarade inte av att fokusera på kameran också när vi drev kalv. Jag tyckte det var kul att flytta kalven tillsammans med sonen och jag tror att han tyckte det också. Han satt inne och spelade med kompisar (on-line) när jag ringde och sa att han behövdes ute för en kalvflytt och jag tror att han tyckte det var lite häftigt att behöva säga till kompisarna att han var tvungen att pausa lite eftersom det var en kalv på rymmen.

Det kom en regnskur när jag satt och rökte igår och även om jag satt skyddad så fick jag för mig att testa ett gammalt sjömansknep – att röka pipan upp och ner när det regnar. Det fungerar faktiskt men man bör nog bara göra det stående, om det skulle falla ut nån glöd så hamnar den garanterat på kläderna om man sitter ner.

När Betty och jag promenerade idag så såg vi grupper av harar på 3-4 ställen, alla på långt håll, vi såg dock en solitär hare som gömde sig i spannmålen och den kom vi lite närmare. Vi såg också fasaner och en kråka som trakasserade en ormvråk. Fotot på ormvråken och kråkan blev ganska dåligt men det på fasanhönan är jag nöjd med. Hon är skarp (mestadels) medan det är rörelse i bakgrunden.

Var vänlig följ och gilla: