När jag satt med kvällspipan igår så hade jag sällskap av Betty, vi kunde konstatera att det balades hö för fullt och att nån var ute och finåkte i en amerikanare. Betty ville in efter en timme och när jag släppt in henne så gick jag en sväng, tittade på solnedgången och på kalvarna. De hade spring i benen men efter en stund kom de fram till mig.Under morgonpromenaden med Betty så var kor, kalvar och tjur ända nere vid vägen så jag kunde ta närbilder på tjuren och på när han kollade brunsten hos en av korna. Kalvarna var nyfikna på Betty men hon var inte nyfiken på dem utan höll sig på avstånd.Under promenaden så såg jag återigen steglitsar men som vanligt var de på för långt håll för att jag skulle kunna ta bra bilder. Med ett kraftigare objektiv så skulle det gå men att skaffa ett sånt vore att fuska (bortsett ifrån att vi inte har pengarna…). Utmaningen är att få till bra bilder med det standardobjektiv jag har på kameran nu.Hustrun och femtonåringen har åkt till Gränna idag, de ska vara borta hela helgen och hälsa på Tora samt turista lite. Ett tag fanns det planer på att hela familjen skulle åka men jag mår så dåligt nu att jag inte orkar det. Trettonåringen var inte heller sugen på att följa med så han blev hemma med mig och det tycker jag var bra för jag hade inte mått bra av att vara ensam hela helgen. Familjen har haft planer på att åka upp till Södertälje och Uppsala i sommar men vi har skrinlagt dem eftersom Ölandsresan tog knäcken på mig. Även om jag skulle hinna repa mig tills det var dags att åka upp så är jag rädd att jag skulle vara helt förstörd efteråt.

Igår sprang jag ett tvåtimmarspass som var plågsamt skönt. Det gick tungt större delen av rundan men det var okej för jag hittade min rytm och lunkade på och njöt av ansträngningen och av omgivningarnas skönhet. När jag kom hem kunde jag konstatera att jag borde smörjt in mig med lite solkräm i nacken – jag var en så kallad ”redneck”.

I eftermiddags cyklade jag i 40 minuter i ett försök att få bort ångesten som plågat mig sen lunch. Jag vet inte vad den kommer sig av men den har varit riktigt jobbig och förlamande. Jag tvingade upp mig på cykeln och det hjälpte jättebra medan jag cyklade men inte riktigt lika bra efteråt. Det är bättre men inte bra.

Var vänlig följ och gilla: