De senaste dagarna har varit slitsamma men de har i varje fall bjudit på ett fantastiskt vårväder – soligt och riktigt varmt! I går satt jag i eftermiddagssolen och tog igen mig med en pipa, mycket behagligt. Till att börja med så hade jag sällskap av Betty men hon hade svårt att komma till ro (och då får jag svårt att göra det med) så hon fick gå in efter en stund.Hatten jag hade på mig igår är lite speciell eftersom det är den första hatt som jag haft som jag faktiskt använt konsekvent. Jag har varit fascinerad av hattar ända sen jag var liten men jag har aldrig riktigt vågat ha de på mig. Runt år 2000 såg jag dock ”Wag the dog” där Robert De Niro har en hatt som liknar den jag hade igår. Jag tyckte att han var otroligt cool i filmen och av en händelse så hittade jag sen en liknande hatt i en affär i Halmstad, köpte den och började ha den på mig för jämnan. Sen dess har det blivit många fler hattar.

Det tredje lammet blir stadigt piggare och ökar i vikt för varje dag. Hon verkar dock nästan uteslutande leva på mjölken vi ger henne eftersom tackan inte alls låter henne komma fram och snutta. De enda gånger jag sett henne dia de senaste dagarna är nån enstaka gång då tackan varit upptagen med att äta pellets och lammet passat på. Enligt instruktionerna på mjölkersättning så ska man mata lammen tills de vuxit 10 kilon (vårt lamm vägde ca 2 kg vid födseln) så vi har en hel del matning framför oss.

Vi släppte ihop de tre lammen (+ tacka) med resten av fåren i förmiddags och det gick bra. Det blev lite rörigt en stund men sen fick alla lamm ordning på vilken tacka de hörde till. Tackan med de tre lammen såg sen också till att få med sig alla tre lammen när hon gick ut, så lite moderskänslor har hon för lammet som inte får dia. Nedan kommer några lammbilder från idag.

Var vänlig följ och gilla: