Jag ser ofta kläder av bra kvalitet när jag botaniserar bland Halmstads second-handbutiker. Vad som inte dyker upp lika ofta är kvalitetsskor. Det finns en del snygga skor men de är tyvärr oftast av dålig kvalitet. Lädret är blästrat och lackat för att se blankt ut, sulorna är fastlimmade, inte sydda. randsytt_aBra skor ska vara av god läderkvalitet och så ska de vara randsydda (Goodyear welted ), d.v.s. ovandelen är fastsydd på en ”rand” som är fäst i sulan. Vill ni se hur kvalitetsskor tillverkas så klicka här.

Idag fick jag uppleva att uttrycket ”man får vad man betalar för” stämmer. På väg hem så började den ena sulan på mina limmade skor (typ 50 kr på Myrorna) att släppa. sko_trasig_aNär jag gått hem från bussen i Getinge så hade den släppt helt. Sista biten blev det blött om tårna. Jag har varit med om att sulan delvis släppt på skor förut men aldrig att hela skon havererat.

Jag har hittat randsydda skor på second-hand, bl.a. ett par snygga jodhpurs, så omöjligt är det inte.jodhpurs_randsydda_a

Orsaken till att jag var inne i Halmstad var min praktik på Socialförvaltningen och att jag skulle luncha med en vän. Det var ingen terapi idag, trots att det är torsdag, så kostymen fick hänga kvar i klädkammaren. Lite uppklätt blev det i varje fallgipsad_klader_praktik_o_s_a

Det tar längre tid att klä sig nu. I morse höll jag på i drygt 45 minuter och då har jag inte räknat tiden jag la på att knyta slipsen i går kväll (eller på att välja kläderna).

Praktiken bjöd på en utmaning vid inloggning i datorn – prova att tryck CtrlAltDelete med en arm gipsad i 90 graders vinkel över bröstet och med begränsad rörlighet i fingrarna. Inte helt lätt, men det går.

Fingrarna på den gipsade handen har varit svullna sen fallet.svullna_fingrar_a Jag försöker röra mycket på dem men det verkar inte hjälpa. Jag är väldigt tacksam för att de två föräldrar (tillika läkare) som tog hand om mig i ishallen hade sinnesnärvaro nog att ta av mig vigselringen. Hade de inte tagit av den direkt så hade man fått klippa bort den på akuten.

Var vänlig följ och gilla: