Tolvåringen fyller 13 idag så nu har hustrun och jag två tonåringar att tampas med. Fast det har vi egentligen haft ett tag, vi brukar säga att den yngre sonen varit tonåring sen han föddes.Vårbruket har kommit igång häromkring. På mornarna, när bärigheten fortfarande är bra efter nattfrosten, är traktorerna ute på fälten och sprider skit och harvar. Det är verkligen härliga tider nu, blir ljusare varje dag, fåglarna börjar kvittra och när jag sitter med pipan på kvällen så hör jag kattugglorna hoa.

Ibland hör jag räv också men de låter mer brutalt än kattugglan.

Igår såg jag en ekorre i en av kastanjerna på gårdsplanen och jag tror att den höll på att reka bostad för den var in och vände i flera håligheter på trädet. Vi har ju täppt till öppningarna på huset där de höll till förra våren och sommaren så den måste väl hitta ett nytt ställe att föda upp sina ungar på.

Jag var ner till Getinge och gjorde några ärenden och då var jag ”halvklädd”, det vill säga jag hade mina vardagskläder för besök i byn men jag hade piffat till dem lite genom att byta promenadskorna mot boots och min vardagshatt mot min omgjorda australiensiska arméhatt. Den såg ut som hatten ovan när jag köpte den på Myrorna men jag tog bort metallmärket och formade om brättet (med ånga). När jag kom hem från Getinge så smet Betty ut när jag öppnade dörren. För att visa hur glad att se mig hon var så bar hon sin knut i munnen, det gör hon alltid när det är nåt extra.

Mina sömnproblem har fortsatt de senaste nätterna. Natten till igår sov jag dåligt men det var väntat eftersom hustrun var bortrest på tjänsteresa. Hon kom dock hem igår kväll så jag hade en förhoppning om att sova bra natten till idag eftersom jag kunde återgå till mina vanliga insomningsrutiner (behöver bland annat ligga sked en stund för att slappna av innan jag ska somna) men fast jag var väldigt trött så ville sömnen inte riktigt infinna sig. Jag spänner mig och då är det svårt att somna även om man egentligen är trött.

Var vänlig följ och gilla: