Förra söndagen var hustrun och jag till IKEA och trängdes med folk så när jag i fredags eftermiddag blev väldigt trött och fick huvudvärk så tänkte jag att ”nu är det coviddags”. Det var nog trots allt inte covid för efter att ha inmundigat ganska stora mängder glass och sovit elva timmar så mådde jag mycket bättre. Jag var så pass pigg att jag både orkade ta en hundpromenad med hustrun på förmiddagen och springa 13,5 kilometer på eftermiddagen. Medan jag sprang så var hustrun ute en sväng med Tora, det är för halt på vägarna för att köra så det blev ridning.

Tora är besvärlig att rida, mycket bestämda åsikter och utmanar ryttaren en del. Vi har sett tendenser till det i körningen också och vet inte om det är en fas hon ska igenom, att hon testar oss nu, eller om det är sån hon är. Vi har henne på prov en vecka till men sen måste vi lämna besked om vi vill behålla eller lämna tillbaka henne. Jag tror att det lutar åt att hon får stanna men helt klart är det faktiskt inte.

Jag fortsätter att plöja filmer på Netflix. Igår såg jag irländska ”Cardboard gangsters”, en film som Irish Times kallade ”a Dublin Boyz n the hood” och det kan jag väl hålla med om – på gott och på ont. Idag har jag sett ”The dig” som är en ny film som är gjord för Netflix. Handlingen låter kanske inte så spännande – utgrävningen av Sutton Hoo-högarna i England 1939 (de fann bl.a. en orörd skeppssättning) men filmen är intressant, välspelad och innehåller mycket tweed (och en hel del piprökning).

Igår kväll tittade hustrun, jag och 14-åringen på ”På spåret”. Sonen var som vanligt väldigt duktig och tog flera resmål tidigt. I går var det jämnt mellan de tävlande lagen vilket stressade upp mig och faktiskt gjorde mig så nervös att jag var tvungen att gå ifrån och göra nåt annat på slutet. Så spännande var det egentligen inte utan det var kroppen som överreagerade, tyvärr gör den det ganska ofta.

Vintervädret håller i sig och jag var flitig med kameran och lite av resultatet syns nedan. De flesta av bilderna nedan blir större om ni klickar på dem.

Var vänlig följ och gilla: