Jag har i flera veckor försökt komma iväg till Göteborg för att försöka sälja lite kläder på Ragtime men mitt mående, eller oförutsedda händelser, har alltid satt stopp för resan. I går kom jag dock i väg men det hade nog varit bättre om jag blivit hemma för något oförutsett hände här. När jag skulle kliva på tåget i Falkenberg fick jag ett sms om att en som har häst i stallet upptäckt två lösspringande hundar på gården. Jag svarade att jag var på väg till Göteborg och att jag inte kunde hjälpa till att fånga dem. En stund senare fick jag dock ett mess om att hundarna var infångade, instängda i en box, och att polisen var kontaktad. Polisen kom tydligen ut och hade en scanner med sig och eftersom hundarna var ”chippade” så kunde de få tag på ägaren som kom och hämtade dem.

Jag fick besked om det här via sms men var lite orolig att hundarna jagat våra djur och frågade om det men hon som fångat in hundarna trodde att de lämnat djuren i fred. Tyvärr hade hon fel – när hustrun kom hem så hittade hon elva döda höns och en tacka som var halt. Jag var redan innan irriterad på hundägaren men beskedet att hundarna tagit kål på nästan alla hönsen (två ungtuppar och en höna överlevde) gjorde mig riktigt förbannad. Jag kunde dock inte göra så mycket eftersom jag var i Göteborg (och skadan var ju redan skedd). Först tänkte jag att jag skulle åka hem direkt men sen kände jag att jag måste försöka lugna ner mig så jag gick och åt lunch och satte mig sen i loungen på Göteborgs tobakshandel och rökte en pipa. Jag kan väl inte säga att jag blev lugn av det men jag blev i varje fall lugnare. Loungen i sig var trevlig och jag satt och pratade med en cigarrökare som också var där.

Jag kunde inte gömma mig hos Göteborgs tobakshandel hela dagen så vid 15-tiden gick jag tillbaka till stationen och tog ett tåg hem. På tåget så ringde och messade jag lite om hönsdråpen och fick då reda på att vi känner hundägarna sen innan. De kontaktade oss sa att de ska betala ersättning för hönsen, hur vi gör med den halta tackan vet jag inte. För min del handlar det inte så mycket om pengar utan jag vill ha hundarna avlivade men det är väl tveksamt om jag kommer få min vilja igenom på den punkten.

Så gårdagen bjöd både på dalar och toppar. Besöket på Ragtime får väl betraktas som nåt mellanting mellan de två, de tog emot en hel del av det jag hade med mig men jag fick tyvärr en del med mig hem också.

Idag har jag inte gjort så mycket, vädret och trötthet från flera nätters dåliga sömn har sugit musten ur mig. Nåt jag gjort är att jobba lite med en pipa jag började på i måndags. Jag har fått till borrningen av pipkammaren och rökkanalen riktigt bra men det innebär faktiskt ett stressmoment för mig. Nu ökar kravet att jag ska göra nåt bra av resten av pipan och inte förstöra ”värdet” av borrningen genom att misslyckas med formen på pipan.

Var vänlig följ och gilla: