Ett av mina mest fotograferade motiv är den trädbevuxna kulle som ligger 800 meter sydost om oss. Det är en kulle, och en ö, mitt i åkerlandskapet vilket innebär att den gör sig bra på bild. Nedan är en karta och några av foton jag tagit av kullen genom åren.Jag vet inte om kullen har ett officiellt namn men nu heter den ”Långtungekullen” i min värld, läs vidare så förstår ni varför. Igår undersökte nämligen jag, hundarna och 14-åringen kullen, det var faktiskt första gången nån av oss var där. Både Sigge och Betty tyckte kullen var extremt spännande, de började hoppa och skutta av förväntan långt innan vi kom fram. När vi kommit fram och gått ett varv och konstaterat att där inte fanns några vilda djur (hade redan kollat med markägaren att inga nötter betade där) så släppte vi hundarna, och som de sprang! Sigge sprang givetvis mest men även Betty gjorde några rejäla rusher. Gårdagsvädret var varmt, 25 grader, så det dröjde inte länge innan hundarna hade tungan hängandes långt ut ur munnen. Se nedan för bilder på Sigges tunga, inklusive några bilder från kullen och två fasaner vi skrämde upp på väg hem igen.Det har varit lika varmt idag som igår, även om kvicksilvret ”bara” hunnit upp till 23,5 grader när jag sprang mitt pass i förmiddags. Jag var ute i knappt 90 minuter och passet gick både bra och dåligt. Tittar man på klockan så gick det bra men det kändes väldigt tungt och jobbigt hela vägen, sista biten var jag kronslut.

 

Jag fortsätter att ”leka” med kameran och fota på nya sätt. Bilden nedan är på en gatlykta som jag plåtat med lång slutartid medan jag medvetet rörde på kameran. Bilden efter är på månen, som var röd den kvällen, och några stjärnor.När det kommer till djurbilder så fick jag till några hyfsade idag. I morse flög ett gäng gäss över gården, vi såg höns på morgonens hundpromenad och när jag gick med Sigge efter lunch (för varmt för Betty, hon fick bara komma ut en snabbis) såg vi en mindre guldvinge. Allra sist finns ett odjuriskt foto, ett äpple (James Grieve) i morgonsol och ett på 16-åringen framför den ikoniska bokhandeln Shakespeare and Company i Paris, döpt efter den ännu mer ikoniska bokhandel Sylvia Beach drev en bit bort 1919-1941.

Var vänlig följ och gilla: