Absint kallades för ”den gröna fen”den_grona_fen_1_a_b när det var populärt kring sekelskiftet 1900. Orsaken var att absint ofta var lätt grönaktig i färgen och sas ha en psykedelisk verkan. Jag nyttjar inte ”den gröna fen” men jag har dock min ”vita fe”, Theralen.theralen_a Likt absint så är det en oljig vätska med en besk, lite stark smak. Theralen har inte psykedeliska effekter men fungerar som psykofarmaka eftersom den är ångestdämpande.

Just nu är klockan strax efter tre på morgonen och jag kan inte sova p.g.a. att jag vaknade med stark ångest efter en väldigt obehaglig mardröm. Det var inte en otäck dröm med monster och sånt, utan en dröm där jag gång på gång misslyckades med att genomföra saker och människor jag beundrar dömde mig för de misslyckandena. Jag försökte somna om men det fanns alldeles för mycket oro i kroppen. Jag har därför stigit upp och hoppas fördriva oron med hjälp av den ”vita fen” (som ju dessutom har trötthet som en biverkning) och genom att göra ett inlägg i bloggen.

Skulle jag inte somna om så är det ingen katastrof. Jag somnade vid 20-tiden i går så jag har sovit drygt sex timmar i natt och det räcker för att jag ska fungera hyfsat. Torsdagen blir dock väldigt lång om den börjar 02.15. Jag rundar därför av och gör ett nytt försök att träffa John Blund.john_blund_2_a

Var vänlig följ och gilla: