Jag skulle ha sprungit veckans 10-kilometerspass idag men jag vek ner mig för lite regn. Det hade aldrig hänt när det begav sig men jag är inte den hårding jag en gång var….. Idag tittade jag först på regnet och sen på väderprognosen och när jag såg att det skulle vara uppehåll i morgon så kände jag att jag lika gärna kan springa då. Det innebär ju dessutom att veckans andra pass blir på fredag då SMHI lovar strålande sol. Istället för löpning blev det träning på sandsäcken i fårhuset, inte alls samma sak men bättre än att sitta i soffan och titta på Vita huset.Jag har inte gjort mycket i går och idag utom att återhämta mig från helgens strapatser. Det har varit skönt att vila även om jag stundtals plågats av skuldkänslor gentemot hustrun som i helgen, som vanligt, drog ett tyngre lass än jag (kanske inte fysiskt men organisatoriskt och exekutivt) och som inte har haft några vilodagar. Hon har jobbat som vanligt, skött mycket av hushållet och dessutom lyckats leta upp en häst som verkar väldigt intressant. Hästen är en ponnytravare vid namn Cactus som i nuläget bor på Vretaskolans naturbruksgymnasium utanför Linköping. Cactus verkar vara precis den sorts häst vi letar efter, enda haken är åldern (16 år) men får han bara vara frisk så har han många år kvar. Det är en bit och åka till Linköping men hustrun och jag ska köra upp och titta på honom, förmodligen redan i helgen.

De senaste veckorna har jag flera gånger bloggat om fasanerna som tillbringar nätterna i våra äppelträd. I går kväll ratade en av fasanerna äppelträden som nattlogi och valde istället ett övergivet skatbo, gissningsvis fungerade det alldeles utmärkt. Det är inte bara fasaner som håller till i äppelträden utan jag har även sett en ekorre där. Betty tycker alltid att det är spännande när Kurre är i äppelträden. I morse så lämnade dock ekorren trädens relativa säkerhet och hoppade ner på marken för att äta spillda frön och nötter under småfåglarnas foderautomat.Idag på en av Betty-promenaderna så såg jag spår av nåt som är betydligt större än både ekorrar och fasaner – en älg. Vi har inte älg här så ofta men ett par gånger om året brukar det passera nån.

Var vänlig följ och gilla: