manschettknapp_tryck_bla_ajohan_selfie_vit_skjorta_3_aJag har väldigt sällan helvit skjorta på mig. Det är väl egentligen bara på begravningar som jag brukar ha det och tack och lov har jag inte behövt gå på såna särskilt ofta. Idag körde jag trots allt med vit skjorta eftersom jag ville testa det andra paret manschettknappar jag köpte i fredags. En vit skjorta kändes då som en bra grund att bygga en utstyrsel på. Jag tycker att jag lyckades få till kläderna riktigt bra.

Jag brukar inte heller ha de här byxorna så ofta och nu undrar jag varför, eftersom de är snygga och dessutom jättesköna. Svaret på den frågan har förmodligen nåt att göra med antalet gråa byxor i min klädkammare.byxor_gra_20150415_a

Innan eftermiddagens praktik så var jag förbi Emmaus. Det var två veckor sen jag var där senast och på den tiden hade de hunnit möblera om en del. Brioniskjortan som jag spanar på hängde dock troget kvar, priset på 600 kr var också oförändrat. Jag avvaktar. Även om det inte blev nån skjorta så köpte jag lite andra saker, d.v.s. ett par skor och fyra filmer.

Anledningen till att jag köpte skorna stavas OXFORD. Det är namnet på skor med ”sluten snörningsko_oxford_a till skillnad från DERBY-skor som har ”öppen snörning”.sko_derby_a2 Oxfordskor betraktas traditionellt som lite finare och mer formella. Jag har aldrig ägt ett par oxfordskor (eller haft särskilt stort behov av ett par) men det har ändå känts som om det funnits ett hål i min skogarderob när det inte stått några oxfords på skohyllan. I dag hittade jag ett par på Emmaus och kände att det var värt en hundring att fylla hålet i skogarderoben.sko_oxford_johan_a

Jag hittar ingen som helst information på skorna om vem som tillverkat dem. Det står ”Made in Italy” stämplat i sulan men det är all info som jag hittar (och det är inte ens säkert att det är sant). Kvalitetsmässigt så tror jag inte att skorna är några riktiga höjdare men de kommer att duga bra åt mig. Nu ska jag också bara bestämma vilket par svarta skor som får respass för att göra plats för nyförvärvet.

Jag köpte också fyra filmer på Emmaus, två filmer till mig, en till min fru och mig samt en till ungarna. ”Mina” filmer är dels en dokumentär om Mike TysonTyson_dvd_a och dels en amerikansk independentfilm, ”In search of a midnight kiss”, som utspelar sig en nyårsafton i Los Angeles. När jag läste om filmen så fick jag känslan att den påminde lite om ”En natt i New York” som var en av mina favoritfilmer på gymnasiet. Jag såg visserligen om ”En natt i New York” för nåt år sen och fattade ingenting men jag är beredd att chansa med ” In search of a midnight kiss”.

Filmen som jag tänkte att min fru och jag ska se tillsammans är ”Lost in Jane Austenlost_in_jane_austen_a som ska handla om en tids- och dimensionsresa från vår tid in i en Jane Austenroman. Jag har läst en väldigt underhållande bok på ett liknande tema (”Var är Jane Eyre?” av Jasper Fforde) så jag ser gärna hur upplägget funkar på film.

Barnen får en prisbelönt kirikoutecknad film, ”Kirikou och den elaka häxan”, baserad på en berättelse från Västafrika. Jag är inte alls säker på att de kommer gilla filmen vid första anblicken men som jag tror att de kommer tycka om den ifall de ger den en chans.

Regnandet bara fortsätter – ska vi gissa på översvämning i Getinge i morgon?

Avslutningsvis lite musik.

Var vänlig följ och gilla: