Provocerar kroppen

En stor del av sommaren har jag haft sömnproblem i form av att jag vaknar efter cirka 20 minuter och är väldigt orolig (oklart vad oron gäller) och oron gör sen att jag inte kan somna om. Jag hade problem med det här i juli och halva augusti men sen så plötsligt försvann det och somnade som ett släckt ljus på kvällarna. Det goda insomnandet höll i sig några veckor men så förra veckan var de oroliga uppvaknandena tillbaka. Jag har inte lyckats komma på nån strategi för att motverka oron som inte involverar stora mängder glass, inte förrän igår. Det är kanske ingen patentlösning, och förmodligen inte hälsosammare än glassen, men i går satte jag mig med pipan efter att jag vaknat orolig och efter bara tjugo minuters piprökning (med vanlig tobak i pipan 🙂 ) började jag nicka till. Oron hade släppt och jag var trött igen så jag plockade ihop mina grejor och gick in och kunde sen sova bra resten av natten. Nästa gång jag vaknar orosfylld så ska jag prova pipan och så får vi se om det funkar då med. Fördelen med pipan är att jag inte får dåligt samvete av den på samma sätt som jag får av glassen.

Jag har ännu inte blivit på det klara med om jag håller på att bli sjuk eller om jag bara är trött. Symptomen från igår är kvar, trötthet, kli i halsen och svidande ögon men jag har inte blivit sämre, jag har faktiskt känt en viss rastlöshet över att inte ha sprungit på några dagar. För att försöka lindra träningskliet, och för att försöka provocera fram en förkylning om en sån är på gång, så slog jag lite på säcken idag. Det var inte ett ”fullt ös – medvetslös”-pass men jag blev ändå svett och det kändes bra i kroppen efteråt även om jag också blev trött.

Äldsta sonen är hemma med en förkylning nu och efter lunch så tillbringade vi lite tid tillsammans framför teven. Vi såg ”Death of Stalin”, en film jag sett tidigare och som jag visste att han skulle gilla. Det är en film som passar honom och mig men som bara uppfattas som trist av hustrun och 12-åringen. Ikväll är inte hustrun hemma så då ska killarna och jag se ”Attack the block” medan vi käkar kvällsmat. Jag tror att den kommer tilltala båda sönerna (och mig) men det är definitivt inte nåt som hustrun skulle gilla.

Filmen är gjord av gänget bakom ”Shaun of the dead” och den gillade sönerna så ”Attack the block” kommer säkert att mottas väl.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/provocerar-kroppen/
Twitter
INSTAGRAM