jodphur_fru_aMin fru brukar inte köpa dyra kvalitetsskor så när hon beklagade sig över att hennes jodhpurs började ge sig så tänkte jag inte så mycket på det. Eller rättare sagt så tänkte jag väl lite menande att man får det man betalar för. När hon sen la till att hon haft dem i 25 år så hajade jag till lite ( hon har inte använt dem dagligen men ändå). Det lät inte som några av hennes vanliga skor. När jag tittade närmare på skorna så såg jag att de var välgjorda (jag gissar på randsydda). Invändigt var de märkta med både modell- och lästnummer (och några siffror till),jodhpur_last_nr_a samt att de var tillverkade i England. Sån märkning brukar tyda på skor av lite bättre kvalitet. Tyvärr gick det inte längre att utläsa något namn på den som tillverkat skorna.

Min nyfikenhet var dock väckt och jag kunde inte låta bli att försöka googla läst- och modellnumren för att se om det gick att få fram vem som tillverkat skorna. Trots ihärdigt googlande så lyckades jag inte få fram nån bra kandidat till vem som kan ha tillverkat dem. Jag fick fram att John Lobb har haft en läst som hette just 2915.john_lobb_last_2915_a Med tanke på att just det märket är MYCKET exklusivt och kanske mest känt för sina skräddarsydda skor så har jag dock lite svårt att tro att det är ett par jodhpurs från John Lobb som min fru har. Fast det hade varit häftigt.

Jag får nog inse att googlingen inte kommer lösa mysteriet åt mig. Jag funderar dock lite på att mejla British footwear associationbritish_footwear_ass_a och höra om de med hjälp av siffrorna i skorna kan plocka fram vem som tillverkat dem. Det känns lite nördigt, men samtidigt lite spännande. Jag får se hur jag gör.

Åttaåringen hade sina cowboyboots till skolan i går. Han sa att när han kom på morgonen så tyckte kompisarna att det var tjejstövlar som han hade på sig. På förmiddagsrasten var bootsen häftiga och vid lunch var de ointressanta. Han verkade väldigt nöjd med stövlarna och det är huvudsaken. Hans bror ville inte ha sina boots igår men när jag hämtade honom på dagis så sa han att nästa vecka så skulle han ta cowboystövlarna.boots_barn_ute_a När vi kom hem från dagis så skulle han sen ut och leka i sina boots. Han ser för himla käck ut när han går omkring på gårdsplanen i dem.

Jag är riktigt lika sliten i dag som förra lördagen, men nästan. Jag håller ihop rätt bra i veckorna men till helgen så tryter krafterna. Det är synd eftersom det är då hela familjen har en chans att umgås. Å andra sidan är det inte allt för länge sen som jag inte höll ihop under veckorna heller.

Var vänlig följ och gilla: