I början av året så sorterade jag ut ett antal västar som jag inte använde eftersom de var för små för mig. Det var huvudsakligen västar jag gjort själv, antingen genom att ta bort ärmarna från kavajer eller genom att sy fast nytt tyg på en befintlig väst (tyg från plagg jag köpt bara för tygets skull). Planen var att slänga dem men de blev liggandes, oslängda, i klädkammaren. Igår slog det mig att jag kanske kunde ha dem nu, jag har ju gått ner en hel del i vikt under året. Jag provade därför västarna igen och till min förvåning så passade alla utom en. Det var verkligen en lättnad att jag kom i dem, jag har inte vågat väga mig på flera månader eftersom jag befarat att vikten skjutit i höjden igen. Jag äter betydligt mer socker nu än i våras eftersom jag inte mår lika bra som jag gjorde då.I några av västarna, som varit kavajer, finns namnen på den tidigare herrekiperingen som en gång sålde kavajen – jag tycker sånt är häftigt. Jag googlade ”Mattsons herrekipering i Borås” och den finns kvar men drivs inte längre av Ture Mattson som startade företaget för 50 år sen.

 

Apropå kläder så fick jag via Reddit ett erbjudande om att recensera en blandning av tenniströjor och vanliga skjortor. Till skillnad från de erbjudanden som regelbundet kommer på Instagram så tror jag faktiskt att det här kan var seriöst, företaget i fråga finns (så också media-/reklambolaget som nämns) och de verkar inte vara skumma på nåt sätt. Jag tackade dock nej, jag är inte intresserad och nån hake finns det säkert.

För nån vecka sen la jag på vinterdäcken på Passaten och idag kom jag ihåg att efterdra hjulbultarna. Jag skruvade bultarna enligt ramsan jag lärt mig i piercingvärlden ”Righty – tighty och lefty-loosy”. Jag kunde skruva i och ur en skruv även innan jag lärde mig ramsan men då kunde jag inte säga på rak arm vilket håll som lossade och vilket som drog åt – jag var tvungen att simulera skruvrörelser i luften för att ”känna” vilket som var vilket.

 

I morse fick Sigge spel när jag släppte honom lös under en del av promenaden. Han sprang och han hoppade, var stundtals maniskt stilla för att sen explodera i skutt nästa sekund. Under dagens övriga promenader var han taggad men ändå fullt hanterbar.

Det syns att vi haft kallt ett tag nu, frosten har börjat lämna märken på våra portar. SMHI säger dock att blidväder är på väg.

Var vänlig följ och gilla: