Jag trodde att vintervädret skulle ha gett sig vid det här laget och ersatts av regn men temperaturen ligger kvar strax under nollan och vi har till och med fått lite mer snö. Det har inte kommit några stora mängder men tillräckligt för att jag ska få lite julkänsla.Efter förmiddagspromenaden idag så ställde jag upp mig och Sigge på gårdsplanen och poserade för fotografering. Korten blev ok men det kändes väldigt tomt att Betty inte var med. Hon fattas mig. Nån annan som också poserade var den nötväcka som käkade talgboll samtidigt som den försökte ignorera mig.Sigge gillar snö och nåt annat han gillar är fåtöljen vi har i vardagsrummet. Han ligger mycket i den och om nån annan satt sig i den blir han lätt konfunderad och försöker klämma in sig, det går sällan bra.

 

De senaste dagarna har han dock försakat fåtöljen för hans nyagamla sovplats i hallen. Han har övertagit Bettys bädd och initialt var han inte så intresserad av den men när vi la i hans filt där så blev det snabbt favvo-platsen.

Idag åkte jag in en sväng till Halmstad och besökte några secondhand-butiker, det blev Röda Korset, Erikshjälpen och PMU. Det jag mest var på jakt på var julklappsplagg till 17-åringen men som vanligt var jag öppen för spontanköp till mig. Och spontanköp blev det! Kanske var det dagens utstyrsel som gjorde susen…..Jag började på PMU och där blev det lilarutiga-byxor (som jag måste lägga ut lite), två hattar, ett par manchesterbyxor (Gant) och lite annat smått och gott. Manchesterbyxorna ser svarta ut på fotot men i dagsljus är de mörkt lilafärgade. Hattarna var en mörk, formell sak (Homburg-modell) från Karlskrona hattfabrik och en 60-talare (från Mayser) med väldigt smala brätten. Homburghatten är svår att ha med nåt annat än en mörk överrock, den kräver liksom ett lite formellt sammanhang. Hatten från Mayser kommer nog brukas betydligt mer än den från Karlskrona.

Hos Röda Korset/Kupan hittade jag ett par ljusa byxor från Barrutti, det är inget världsmästarmärke men ändå bra kvalitet. Det jag verkligen hittade hos Kupan var en brun dubbelknäppt kostym från Oscar Jacobson. Tyget är i ett mycket snyggt Glencheck/Prince of Wales-mönster (klicka på fotot så blir det större) och jag trodde inte det var sant när jag provade kavajen och den passade, aningen kort i ärmarna men det fixar jag. När jag provade byxorna och de satt bra så var det inget snack om saken- den här kostymen skulle bli min. Priset avskräckte inte heller, 165 kronor. Jag hade betalat 165 spänn bara för brallorna.Nu hade jag spenderat betydligt mer pengar än jag tänkt mig idag men jag gick ändå över vägen från Kupan till Erikshjälpen – jag hade ju inte hittat plaggen till sonen. Det gjorde jag där. När jag letade igenom klädavdelningen så snubblade jag också över en skjorta i ett grovt tyg (som kändes som beckebölja) i en färg som jag trodde skulle passa jättebra till mina manchesterbyxor från Lanvin som jag har som hemmabrallor just nu. Skjortan fick följa med hem. Jag var så uppspelt (av dagens alla fynd) när jag provade den att jag dansade – ser kanske inte så glad ut på fotot men på insidan jublar jag!

Var vänlig följ och gilla: