I natt lyckades jag med konststycket att sova dåligt i elva timmar, jag vaknade av mardrömmarskriet_munch varannan timme. Jag tror att det är personligt rekord i flest mardrömmar på en och samma natt.

Under morgonen så var jag väldigt håglös och det kändes som om de ”borden” jag skjutit upp från i fredags skulle bli ogjorda i dag också. Det svåraste med ”borden” är dock att komma igång, att komma över ”tröskeln” och ungarna drog med mig ut och det var knuffen jag behövde.grasklippare_batteri_a Jag fick energi att sätta i batteriet i gräsklipparen och provstarta den (startade på första försöket). När jag klarat av det första ”bordet” så orkade jag faktiskt ge mig på ett till, att laga en grind i en hage så att grannarna kan släppa hästar där nästa vecka.grind_skogen_a

Även efter lunch fick ungarna mig över ”tröskeln” när jag följde med dem ut. Jag var inte på nåt vidare humör när vi gick ut men jag satte ändå igång att kratta gräsmattan ren från kvistar och det fick mig att slappna av lite. Nåt som är fascinerande är hur olika jag uppfattar ungarnas stoj ute och inne. När vi är inomhus så kan deras stoj bryta ner mig på nolltid men ute är det oftast ett fantastiskt ljud som fyller mig med energi. Jag tror inte att det bara har med ljudnivån att göra, det måste finnas nåt mer bakom skillnaderna.

Efter att jag fått gräsmattan någorlunda kvistfri så tog jag fram lien och försökte återta lite av gräsmattan från hallon- och björnbärsbuskarna. Jag högg buskarna med lienbuskar_nerhuggna_a och tanken är att jag ska köra över dem med gräsklipparen för att hålla dem nere och låta gräset ta över. Vi får se om det funkar.

Ungarna har testat mig och min fru mentalt idag. På grund av bråk i förmiddags så drog jag in iPadenipad_a tills i morgon. Inget spel på en hel dag är en hård bestraffning för killarna, under dagen så har de därför flera gånger frågat om de inte får spela ändå. Vissa gånger, när de bråkat och varit gnälliga, så var det väldigt lockande att säga ”ta platthelvetet bara ni är tysta!” men då blir iPad-bestraffningen bara ett exempel på att tjat fungerar. Tanken var ju att visa dem att handlingar (bråk) får konsekvenser. På köpet så fick hustrun och jag en övning i att vara konsekventa.

Var vänlig följ och gilla: