I förrgår skrev jag om att jag börjat titta på en dokumentärserie från BBC om den brittiska modeindustrin. Jag laddade ner serien för ett och ett halvt år sen men har inte kommit mig för att börja titta förrän nu. Samtidigt som jag laddade ner den här serien så laddade jag ner några andra BBC-dokumentärer, bl.a. en om Saville Row och en om Harris tweed. I går kom jag på att jag vill ha säkerhetskopior på programmen i fall datorn skulle krascha. Efter att ha kollat hur stora filerna var så kom jag fram till att jag behövde ett USB-minne på ca. 20 GB för att allt skulle rymmas. För mig är det en gigantisk mängd data (jag var ju med på den tiden man använde sig av ”floppydiscs”floppy_discs_a som inte ens rymde 1 MB).

När jag var i Halmstad idag så var jag in på Kjell & Company och köpte en USB-sladd så att jag kan koppla min nya mobil till datorn. När jag ändå var där så tänkte jag att jag skulle köpa ett USB-minne till mina BBC-dokumentärer också. Eftersom jag trodde att jag behövde ett riktigt STORT minne för att få plats med mina 20 GB så frågade jag expediten hur stora USB-minnen de hade (jag var lite osäker på om jag skulle klara mig med ett minne eller om jag skulle behöva två). Expediten svarade raskt ”128 GB och det kostar 2200 kronor”. Min okunskap kring både kapacitet och pris blev tydlig för mig.

Eftersom jag inte ville erkänna hur okunnig jag var så spelade jag bara med och svarade ”Bra, då vet jag men jag tar bara sladden idag”. Det första jag gjorde när jag kom ut från butiken var att gå till Claes Ohlsson och köpa ett USB-minne på 32 GB.usb_minne_32_gb_a Varför är det så svårt att erkänna att jag är okunnig när det kommer till datorer, mobiler och sånt. Förmodligen har det nåt att göra med att jag är man och att jag tror att folk därför förväntar sig att jag ska vara tekniskt kunnig och intresserad. Jag är ingendera.

I dag har jag haft fluga, det var länge sen sist. Ett tag hade jag det ofta men nu tror jag inte att jag har haft det sen i somras. Jag behöver ha fluga med jämna mellanrum för att inte glömma bort hur jag ska knyta den. Dagens fluga var inte bara knuten av mig, den var även sydd av mig (halvfabrikat). Den är gjord av en slips som jag klippt av på mitten. Jag har sen sytt spetsar av ändarna på den smalaste slipshalvan. Resultatet blev inte en perfekt fluga, men väl en personlig en.fluga_lila_hemmagjord_a

Var vänlig följ och gilla: