En stor del av gårdagen ägnades åt att köra hem från svärföräldrarna. På vägen stannade vi till vid Riddarspelen i Hova. Det blev inte ett långt besök som förra året men ungarna hann köpa varsin armborst och så såg vi på när de sköt med en kastmaskin.kastmaskin_skott Efter Hova så gjorde vi ytterligare ett stop, vid Kungslena, för att fika. Det är väldigt vackert vid Kungslena, både kring kyrkan och omgivningarna. Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att bli ”jordgubbe” där när den dan kommer. Mantalsskrivningsort och att jag inte är med i Svenska kyrkan ställer nog tyvärr hinder i vägen för att nåt sånt ska bli verklighet. kungslena_kyrkakungslena_utsiktInnan vi åkte från svärföräldrarna så sprang jag en kort sväng. Nästan på direkten så hittade jag ensvamp_i_keps massa kantareller så det blev en paus för svampplockning. Jag hade inget att lägga svampen i så det fick bli kepsen.

Helgens resa sitter i kroppen, är väldigt trött och seg. Jag hade terapi i eftermiddags och det var välbehövligt men det bidrog inte pipa_aska_i_huvudettill att pigga upp mig. Innan terapin satt jag nästan en timme på Galgberget och rökte pipa. Det är verkligen vederkvickande för mig. När jag ser att tobaken börjar ta slut och det mest är aska i piphuvudet så får jag lite samma ilning av besvikelse i kroppen som jag får när en massör håller på att runda av massagen. Då vet jag att min tid i johan_kostym_linne_rutig_20160713bubblan av lugn och välbehag snart är slut.

Innan terapin och rökningen på Galgberget så åt jag lunch med en kompis. Efter det så gick jag in till Halmstads centrum och slog mina medmänniskor med häpnad i min rutiga kostym. Jag kanske överdriver lite men jag fick en hel del blickar och även några kommentarer, den bästa var ”Åh, vilken läcker kostym!”

Vi har fått fårförstärkning. Hon som hjälpt oss med att flytta fåren har släppt hit sex taxor som går tillsammans med våra. far_12_tackorHagen de går i behöver betas hårt så det blir jättebra med fler djur där. När jag tittade till fåren i förmiddags så passade jag på att ta några humlebilder, det var ju ett tag sen sist. Humlorna var sega idag och ville inte riktigt flyga, det var till och med en som klättrade mellan två blommor.

humla_klattrarhumla_2_st_samma_blomma

Var vänlig följ och gilla: