Gårdagen förflöt ungefär som jag planerat med en kombination av träning på förmiddagen och film på eftermiddagen. Under eftermiddagen så hade imagejag svärföräldrarnas hus helt för mig själv eftersom de, hustrun och barnen åkte iväg på lite aktiviteter.

scartkabelLite nytta gjorde jag dock i går. När jag skulle se på film så kommunicerade inte dvd-spelaren med tv:n och efter lite klurande så kom jag på att svärföräldrarna kopplat scartkablarna fel. När jag kopplat om kablarna så gick det bra att se på dvd. Jag hann med två filmer under eftermiddagen, bröderna Cohens skruvade “Burn after reading” och en dokumentär om den legendariska New York-fotografen Bill Cunningham.dvd_bill_cunningham burn_after_reading
Utöver att få igång svärföräldrarnas dvd-spelare så gjorde jag även en insats kring deras dator, fast där vad jag kanske medverkande till att problemet uppstod. När jag stängde datorn efter att ha bloggat igår så “hängde” den sig. Den stod bara och tuggade samtidigt som den visade ett meddelande om att man inte skulle stänga av datorn.

imageJag vet inte om problemet uppstod på grund av ett handhavande fel från min sida eller en bugg i programmet. De kör med Windows 10 och det lär ju dras med en del problem. När inget hände på en lång stund så gav jag upp och ryckte alla sladdar och lät datorn vara strömlös i en minut. Det fungerade för när jag sen slog på datorn så fungerade tekniken som den skulle.

Det hade känts väldigt pinsamt om jag sabbat svärföräldrarnas dator. Det är i praktiken svärfars dator och jag brukar med jämna mellanrum suckathe one eyed man is king över hans digitala kunnande. Jag är egentligen fel person att döma honom eftersom jag själv är rätt kass på all ny teknik men “In the land of the blind the one eyed man is king” (även om “kungen” tyvärr ibland är för snar att döma).

Var vänlig följ och gilla: