Nyårsafton avlöpte ganska bra och jag fick ihop en middag som var helt ätbar. När jag handlade inför middagen så upptäckte jag att det var fler än jag som tänkt bjuda på fläskfilé. Den svenska fläskfilén var helt slut på både Coop i Falkenberg och Konsum i Getinge. Dansk fläskfilé är inte ett alternativ i det här hushållet. Det fick bli nöt istället, inte oxfilé men väl nötytterfilé.

Matlagningen blev lite stressigarejohan_lagar_mat_a än vad jag mådde bra av och det yttrade sig i oro och illamående. Det blev dock inte värre än att Theralen och Oxascand hjälpte. Ett tecken på att jag var stressad när jag lagade maten var att diskbänken såg ut som ”kriget” efteråt.diskbank_kriget_a

 

 

 

 

 

 

Det jag bjöd familjen på var pilgrimsmusslorforratt_musslor_a (det är lite av hustruns och min favoritförrätt efter att vi åt fantastiska pilgrimsmusslor på vår förlovningsmiddag på Grand Hotell i Mölle) och en köttgryta.huvudratt_i_gryta_a Jag hade tänkt till när jag komponerade menyn och försökte knyta ihop förrätten och huvudrätten genom att använda schalottenlök, valnötter och bacon i båda rätterna. Det var kanske mer lyckat som idé än vad det var smakmässigt. Till efterrätt åt vi glass. Sonen fick en bananasplit,bananasplit_hemma_a

jag och frun brydde oss inte så mycket om uppläggningen utan åt glassen som den var.

Nyårstid brukar ju vara tid för återblickar och sammanställning av listor. Ian Paisleys död inspirerade t.ex. mig att börja skriva på en lista över kända personer (mer eller mindre) med koppling till Irland som dött i år. Det kändes dock lite morbirt så jag la ner projektet. Jag fick dock ihop en sammanställning över saker som varit bra och dåliga under 2014. Den blev så här:

Bra Dåligt

Bloggat i Hallandsposten Problem med hjärtat

Väldigt bra semester i Finland Bröt armen

Har tränat bra hela året Ställde in föredrag på CLAVIS

Klarade av att prata på konferens Haft problem med illamående

Vågat lägga in mig på psyk Varit inlagd på psyk

Stormen Alexander var lindrig Klarade inte av att åka till Uppsala

Inte allergisk Oändlig allergiutredning

Cipralex tog bort mycket av oron Mycket oro under sommaren

Jobbig höst – psykiskt

Jobbig höst – fysiskt (förkyld i 6 veckor)

När jag tittar igenom sammanställningen så förstärks min känsla av att 2014 inte varit nåt riktigt bra år för mig. Jag vet inte om jag vill kalla det ett ”Annus horribilis” men nån riktig höjdare har det inte varit. Allt som hänt har ju inte varit elände men det känns som om det positiva mest varit korta ljusglimtar i ett annars ganska kompakt mörker.

Veckan jag tillbringade i Finland med familjen och våra vänner från Belgrad lyser dock upp året rejält. Det var en fantastisk vecka där vi hade väldigt trevligt och dessutom en sagolik tur med vädret.finland_i_en_bild_a_400

Var vänlig följ och gilla: