Jag har tidigare nämnt att jag den senaste tiden varit väldigt orkeslös och det har inte blivit bättre. I går var tröttheten så massiv att jag gick och la mig strax innan 19, inte för att jag var sömnig utan för att jag var så utmattad. Jag somnade dock och sov sen till väckarklockan ringde vid halv sju i morse.

Trots att jag var ur slag i går och knappt fick nåt gjort på min ”att-göra”-lista så orkade jag i varje fall att improvisera ihop ett besök i Halmstad med sönerna. Killarna har köpt ett Playstation så vi var in till GameStop och inhandlade några spel. En spelaffär är definitivt inte min naturliga miljö men vi fick i varje med oss tre spel (av typen “skjut o spräng”) hem. När hustrun sen kopplade in maskinen så kunde spelandet börja.

Idag drabbades jag av avloppspanik när de som ska fixa vårt nya avlopp kom hit och började gräva. En första känning av paniken fick jag redan i slutet på förra veckan när det plötsligt blev bestämt att de skulle börja gräva redan idag. Alla plötsliga, oplanerade händelser stressar mig enormt. Dagens panikattack infann sig när entreprenörerna kom till mig (hustrun hade hunnit åka till jobbet annars hade hon tagit den diskussionen) och sa att de hittat en del problem som komplicerade saker och ting. När de grävde för markbädden hade de hittat dräneringsrör som kommer uppifrån huset och vår baksida, rör som det rinner vatten i, vatten som vi inte vill ha i markbädden.

Problemet med de upptäckta rören går att lösa genom att koppla ihop dem och leda dem förbi markbädden men nästa problem de hittade blir förmodligen lite knepigare att åtgärda. Grävarna märkte att det rann vatten i avloppsledningen hela tiden, även när vi inte spolade i kranar m.m. inomhus, och när vi började titta närmare på det så kom vi fram till att det förmodligen finns dräneringsrör under huset som är kopplade till avloppsledningen, förmodligen i anslutning till en av golvbrunnarna. De ledningarna hjälper till att hålla källaren torr men det innebär att markbädden kommer att utsättas för mer vatten än den är dimensionerad för och det påverkar reningsgraden vilket gör att kommunen kanske underkänner bädden vid en framtida kontroll.

För att få ordning på det problemet så måste vi lokalisera var dräneringsledningarna kopplas på avloppet och plugga igen dem där (efter att först ha bilat upp en del av källargolvet) och sen får vi hoppas att det inte leder till att vi får vatten i källaren. Vi bor ju på en höjd så det borde ju vara självdränerande här men runt huset (och förmodligen under också) finns det riktigt styv lera som kan hålla mycket vatten. När vi köpte huset och gården så stod det vatten i källaren men det försvann när vi la ny dränering runt huset men vi vet sen tidigare, när vi bytt avloppsrör i källaren, att vattnet fortfarande står ganska högt under huset.

Det är oftast fantastiskt att bo på landet som vi gör men dagar som idag kan jag längta efter en lägenhet i stan där man bara kan ringa fastighetsskötaren om nåt krånglar.

Var vänlig följ och gilla: