I går eftermiddag blev jag uppringd av en handläggare på Försäkringskassan angående min medverkan på Eldsberga gymnastikförenings boxpass på onsdagar. Till skillnad från den handläggare jag pratade med i torsdags så kunde den här regelverket och han sa att mitt deltagande var helt okej men även om jag fick ett positivt besked så blev jag stressad av samtalet. Det känns verkligen som att de på ”kassan” tror att jag är ute efter att lura dem på nåt sätt. De tänker säkert inte så utan det är bara nåt jag inbillar mig men upplevelsen gör myndighetskontakter som den här onödigt jobbiga.

Ett annat positivt besked jag fick i går kom från US Postal Service (USPS). Den tredje januari bloggade jag om att jag skulle lotta ut lite tobak bland de som följer mig på YouTube. Jag gjorde det nån dag senare och det var en kille från New York som vann utlottningen och den sjätte januari postade jag hans paket. Paketet var spårbart så jag kunde följa dess resa till USA där det anlände till en terminal i Chicago den 9:e. Tre dagar för att ta sig till USA tyckte jag var raskt marscherat men sen tog det dock stopp! Enligt spårningstjänsten så låg paketet bara på terminalen i Chicago och inget hände med det. Efter att paketet legat still i 10 dagar så kontaktade jag både Postnord och USPS men svaren jag fick av dem var inte positiva – Postnord sa att de bara ansvarade för transporten gräns till gräns och de uppmanade mig att kontakta USPS. US Postal Service å andra sidan sa att eftersom paketet låg på den internationella terminalen så kunde de inget göra, de ansvarade bara för paketet när det lämnat terminalen. Ville jag driva frågan vidare så skulle jag kontakta Postnord……

Frustrerad lyckades jag till slut göra en reklamation hos Postnord och så i går fick jag besked att paketet lämnat Chicago och anlänt till posten i New York. Jag mejlade genast mottagaren och sa att paketet var på G. Han svarade att han skulle gå till posten och hämta ut paketet under dagen. Vid 22-tiden fick jag ett nytt meddelande från honom – paketet var visserligen i New York men inte på hans postkontor…. Återstår att se när det tar sig dit!

När jag i eftermiddags gick upp i skogen för att spela in en pipvideo så noterade jag att myrorna vaknat till liv. Det var inte jättefart i stacken jag passerade men myrorna var helt klart på benen. Snödroppar i onsdags och myror idag – det känns onekligen som att våren är här!

Var vänlig följ och gilla: