I går kom den äntligen – hatten! Med darrande händer lämnade jag fram avin på Konsum i Getinge. Jag blev alldeles kallpanama_snap_brim_a_150 inombords när kassörskan först plockade fram ett vadderat kuvert (inte en gång till…) men sen ändrade hon sig och tog ett paket. Jag öppnade kartongen redan på parkeringen utanför Konsum, och blev besviken. Min dialog med Mr Ramirez om att jag ville ha en ”snap brim” hade tydligen inte nått ända fram till den som formade hatten. Den hade rullade kanter (vänstra bilden).panamahatt_nara_2

Efter att ha provat hatten ett antal gånger och även använt den idag så känner jag dock att jag gillar den. En ”snap brim” hade kanske varit för lik den sommarhatt jag redan har. Det blev inte som tänkt – men bra ändå!johan_panamahatt_tar_av_a

 

Efter tips på bloggen så har jag börjat läsa Roald Dahl för barnen. Två kvällar i rad har jag läst ”Matilda” för dem och de älskar den. När jag orkar och barnen gillar boken så är det fantastiskt roligtmatilda_roald_dahl_2_a att sitta hos dem och läsa på kvällen.

Natten till igår kunde jag inte somna igen. Efter att vänt och vridit mig i sängen ett tag så gick jag upp. Jag satt och surfade, mejlade och åt. Jag vet inte vad det är med att inte kunna sova som gör mig så sockersugen. Det är precis som när jag är ”bakis” efter att ha tagit Theralen, jag kan stoppa i mig hur mycket sötsaker som helst. Nu är vi dessutom välförsedda vad det gäller godis efter finlandsresan, kaloriintaget blev enormt. Jag kom i säng och somnade någon gång efter två.

Det är jobbigt att inte kunna sova. Det är stressande under natten och dagen därpå är jag oftast rätt förstörd. I går kom jag i varje fall ihåg vad jag gjort under natten. För nåt år sen hade jag en period där jag inte kunde somna, gick upp och sen mindes jag inte vad jag gjort under natten. Dagen därpå kunde jag se på datorn att jag skickat mejl, jag kunde också ha lämnat disk framme efter att ha ätit men jag hade inget minne av att ha mejlat eller ätit. Rätt läskigt.

Även om jag var trött igår så höll jag mig ändå sysselsatt. Jag var med yngsta sonen på simskolan på morgonen och sen stack jag ut och sprang. På eftermiddagen var det praktik och sen åkte jag till Getingebadet med pojkarna. Det gick jättebra att vara där ensam med dem och jag tror att både de och jag hade en bra timme i bassängen. På kvällen så mådde jag ganska illa men jag tog mig ut och slog på säcken och det hjälpte.

Jag höll på att glömma att berätta att hela familjen var på konsert i Enslövs kyrka i tisdags kväll. Vi lyssnade på ”Woodmans” som spelade ”spirituals” (jag hade sagt gospel). Hur som helst var de jättebra. Charlotte Polsoncharlotte_polson_a spelar sax i bandet och hon var överjävlig, helt fenomenal.

Konserten var bra social träning för killarna (de var inte jätteglada i musiken). De fick träna på att sitta still och vara tysta, dessutom så fick de göra ett studiebesök i en kyrka. Det märks att vi inte varit i kyrkan med dem särskilt ofta. De såg sig storögt omkring och vi fick förklara vad saker och ting var för nåt (predikstol, dopfunt mm).

Något annat som är nytt för pojkarna är den ”Tidbank” för surfplattan som vi infört hemma. Killarna ”sätter in” tid på tidbanken när de är fysiskt aktiva, t.ex. simmar, hoppar på studsmattan eller cyklar. När de sen surfar på ”paddan” så tar de ut tid från ”Tidbanken”. Finns ingen tid kvar på ”Tidbanken” så får de inte surfa.

Vi har precis börjat testa upplägget och det krävs en del justeringar. Vilka aktiviteter som ska räknas och om tiden alltid ska kvittas minut mot minut (d.v.s. att en aktiv minut ger en minut på plattan) är frågor vi funderar på. Hittills verkar dock ”Tidbanken” mest ha begränsat surfandet genom pojkarnas sparsamhet. De vill ogärna göra av med tid som de ”satt in”. De verkar helt enkelt tycka det är bra att ha mycket tid på ”banken”.joakim_von_anka_a_2 Frågan är hur vi gör om de samlar på sig en väldig massa tid och sedan säger att de vill sitta med surfplattan flera timmar i sträck?

Var vänlig följ och gilla: