I går förmiddags var jag och hustrun in till banken i Halmstad och tömde vårt bankfack eftersom Danske bank ska sluta med den servicen – de ska förmodligen satsa alla resurser på penningtvätt i Baltikum i stället! Som synes är jag lite irriterad på att bankfacket försvinner, det känns som att det är mycket service som försvinner från bankerna nu för tiden. Det är bara avgifterna som blir kvar.

Efter banken så åt vi lunch på stan, det gör vi inte ofta så det var väldigt trevligt. När jag kom hem så gick jag med Betty och i samband med den promenaden tittade jag i trädgården efter vårtecken. Jag hittade blommande snödroppar! Det är nog den tidigaste blomningen vi haft sen vi flyttade hit. Jag sökte på ”snödroppar” i bloggen men hittade inga noteringar om blomning tidigare än första veckan i februari.

Senare under eftermiddagen åkte jag i väg till Eldsberga för att provträna boxningspasset jag bloggat om de senaste dagarna. Passet var bra men det blev tydligt vilket dåligt flås jag har, är stark men har ingen som helst kondis. Om Försäkringskassan godkänner min medverkan så hoppar jag in som instruktör. Jag tror att kombinationen av att jag tränar passet innan boxningen (när jag ändå är där) och min medverkan på boxningen kommer att stärka mig både fysiskt och psykiskt.

Enligt Försäkringskassans hemsida så ska det ju inte vara nåt problem att hjälpa till på ett pass och få träningstid och lite pengar i ersättning bara man anmäler det till dem i förväg via deras kundtjänst. Jag ringde “Kassan” idag och fick prata med nån som inte visste ett dugg om det här. Hon fick gå ifrån och fråga flera gånger och det var tydligt att jag visste mer bara genom att läsa på derass hemsida. Det slutade med att det bestämdes att en handläggare med koll på läget ska ringa mig och så får jag göra anmälan till honom eller henne.

Innan jag ringde Försäkringskassan var jag inne och träffat min terapeut och jag svor lite när jag körde in mot psykiatrin eftersom gratisparkeringen där jag brukar stå var avstängd. Jag ställde mig därför på en betalplats men då visade det sig att turen vänt. Just där jag ställt bilen var det gratis eftersom parkeringsautomaten pajat. Det är de små sakerna som gör det!

Var vänlig följ och gilla: