Yngsta sonen har varit sjuk de senaste dagarna så han har varit hemma med mig men han är mycket piggare nu så jag räknar med att han går till skolan i morgon. Han har inte varit så dålig att han behövt ständig passning men jag har ändå haft svårt att slappna av och få nåt gjort här hemma.

Nåt som jag sysselsatt mig med är att titta på en dokusåpa på SVT Play. Serien heter ”Elitstyrkans hemlighet: USA” (det finns en Elitstyrkans hemlighet: Danmark” också) och handlar om när 30 personer (utan militär bakgrund) försöker genomgå en 10 dagars utbildning baserad på delar av den träning som Navy Seals och US Special forces får. När ”Sälarna” och specialstyrkorna utbildas så hoppar cirka 80 procent av deltagarna av så föga förvånande har manfallet varit stort i serien. Jag har bara ett avsnitt kvar att se och nu är deltagarantalet decimerat till fem stycken. När jag tittat på programmen så har jag inte kunnat låta bli att fundera på hur jag klarat en sån utbildning i mina krafts dagar (de dagarna inföll nog när jag höll på med boxningen). Fysiskt så tror jag att jag kunnat hänga med ett tag men jag misstänker att jag fått svårt med den mentala biten, när fokus flyttas från fysiken till det psykiska, dvs blir mer inriktad på att testa deltagarna psykiska uthållighet genom stress, sömnbrist, oljud (de lät t.ex. ett band med babyskrik rulla på hög volym) och inlåsning i små trånga lådor.

Under veckan så har jag också börjat jobba på (ännu) en pipa. Den här är i björk och det som är speciellt med den är munstycket. Jag återanvänder ett munstycke som jag hade på en annan pipa men som gått sönder. ”Tappen” på munstycket (biten som förs in i piphalsen) gick av så jag har istället gjort en tapp på piphalsen som förs in i munstycket. Jag tror att det kommer fungera alldeles ypperligt. Det arbete som återstår innan pipan är klar är det jag gillar mest, att sandpappra den. Jag tycker det är oerhört avslappnande att sitta och slipa en pipa medan jag lyssnar på musik. Det har en mycket mer oro- och ångestdämpande effekt på mig än nån medicin jag ätit.

Var vänlig följ och gilla: