Sen i onsdags kväll råder det sorg i pipvärlden, åtminstone den del som finns på YouTube. Detta eftersom en pipikon gått ur tiden, John Harden, mer känd bland piprökare som Matches860 fick i onsdags en hjärtattack och dog 64 år gammal. För nån som inte följer piprökarna på YouTube så är det nog omöjligt att förstå vilken status och betydelse Matches860 hade. Den hängde delvis samman med att han lyckats skrapa ihop nästan 13 000 prenumeranter men ännu mer kom sig det av den enorma kunskap om pipor och tobak han besatt. Han var också en fantastisk berättare som pratade om mycket mer än piprökning. Kort sagt var han en förebild för nästan alla oss som lägger upp pipvideosar på YouTube.

Jag brukar alltid ha ett ljus tänt inne på kontoret när jag sitter och röker och i går kväll brann det för John Harden.

Onsdagens träning sitter fortfarande i kroppen och jag är öm i både rygg och lår. Som med nästan all träningsvärk är det dock en rätt behaglig smärta och jag ser redan fram emot nästa veckas pass.

Igår fick jag fick ett meddelande från styrelsen i Eldsberga gymnastikförening som skrämde upp mig lite – de vill ha ett registerutdrag från belastningsregistret. Ett sånt utdrag kommer att visa (om Polisen inte sorterat bort väldigt gamla domar) att jag dömts två gånger för värnpliktsvägran och en gång för olaga intrång på skyddsområde. Alla domarna är från början på 1990-talet och kopplade till mitt motstånd mot värnplikten och satsningarna på det militära försvaret.

När jag fick meddelandet om registerutdraget trodde jag väl egentligen inte att min typ av brottslighet skulle ses som ett problem i Eldsberga gymnastikföreningen men eftersom jag är lagd åt det oroande hållet så grubblade jag ändå på om de kanske har nån form av nolltolerans rörande brottslighet – inga fällande domar accepteras. Jag har nu fått ett lugnande besked från styrelsen, det är sex- och våldsbrott de bryr sig om.

Till sist ännu ett vårtecken!

Var vänlig följ och gilla: