Om jag måste välja min favorit bland alla bra låtar som The Clash gjort så blir det nog ”Lost in the supermarket”, bra fart i musiken, lagom slamrig och en både rolig och existentiell text.

I går kände jag mig själv vilse i affären när jag och hustrun åkte och storhandlade. Handlandet gick väl egentligen bra, vi hittade det letade efter men jag fick ett stort ångestpåslag när vi gick runt i butiken – illamående och ont i ögonen (enligt min läkare så kan smärtan i ögonen komma sig av att blodtrycket stiger när jag får en ångestattack).

Som synes i fotot av vår shoppingvagn så ligger där en påse chips. Vi är inga storkonsumenter av den varan men 10-åringen ville titta på Mello så då fick det bli lite chips som tilltugg. Varken jag eller trettonåringen såg dock på melodifestivalen, sonen var med kompisar och spelade brädspel och jag satt på ”kontoret” och rökte pipa och tittade på videohyllningar till Matches860. På en hemsida om piprökning har man samlat videosar som gjorts de senaste dagarna med anledning av Matches860s bortgång och när jag räknade igenom dem senast så var antalet upp i 79 stycken! Jag har själv gjort en video som delvis handlar om Matches860 (men även om andra YouTubers och min egen dödlighet) och den har slagit nytt rekord för mig i antal visningar på kort tid. På 36 timmar visades den 448 gånger (i vanliga fall är 120 visningar på en vecka bra för mig) och den har också gjort att jag fått många nya prenumeranter – i fredags förmiddag hade jag 655 stycken och idag på morgonen var jag uppe i 679.

Sonen spelade som sagt brädspel med kompisar och det var tydligen väldigt kul för han kom inte hem förrän vid 23.45. Han tog sig inte hem på egen hand utan blev skjutsad av en av kompisarnas mamma. Det känns verkligen som att sonen börjat bli gammal när han kommer hem vid de tiderna på dygnet.

Idag bjuder vädret för ovanlighetens skull inte på regn utan på en blå himmel och solsken. Tyvärr blåser det mycket så det är inte särskilt behagligt att vara ute. Ett uppehåll i regnandet är dock välkommet för det börjar bli väldigt blött i markerna och Suseån börjar svämma över sina bräddar.

Var vänlig följ och gilla: