Jag kämpar fortfarande med att hitta några slags vardagsrutiner efter sommaren, halta hästar ska promeneras, sjuka ungar ska vabbas, tänder ska rotfyllas, alltid är det något. Hustrun säger att det här är vardagsrutinerna men jag hoppas fortfarande på lite lugnare veckor. Det kommer dock inte ske den här veckan eftersom jag är ensam med barnen några dagar (8-åringen är dessutom hemma från skolan med feber). Hustrun är bortrest i tjänsten till på fredag så jag och pojkarna får klara oss själva ett tag. Jag är övertygad om att det kommer gå bra men jag vet att det kommer vara ansträngande. Stressen började tyvärr redan i går eftermiddag när det körde ihop sig med hämtning och lämning av barnen, matlagning och rehabilitering av Piranas hälta. Ett tag var jag riktigt stressad och fick känningar av panikångest.

Hustrun kom dock hem och saker och ting lugnade ner sig. För att ytterligare komma ner i varv så rundade jag av dagen med en pipa, även fast det blev dagens andra. Två pipor är egentligen lite för mycket tobak på en dag men jag kände att jag behövde den sortens ångesthantering för att hålla paniken i schack. Tidigare så har jag i liknande situationer ibland tagit till självskadebeteenden men pipan hjälpte mig att stå emot såna tankar. Piprökning kan ju ses som en form av självskadebeteende men det är i så fall ett (relativt) socialt accepterat självskadebeteende.

Gårdagens första pipa rökte jag sittandes framför en brasa i skogen. Mycket avkopplande.När jag hämtade 8-åringen på fritids i går som kom det fram en tjej (jämngammal med sonen) och frågade mig vad jag jobbade med. Jag visste ju svaret men jag blev ändå rätt ställd innan jag fick ur mig att jag inte jobbade, att jag var pensionerad eftersom jag var sjuk. Tyvärr hann jag inte berätta nåt om min sjukdom eftersom en i personalen kom fram och började prata med mig. Jag hoppas dock att hon ska fråga mer om min sjukdom så att jag får möjlighet att berätta lite om depression.

Avslutningsvis lite blandade bilder (jag räddade skalbaggen efter att jag fotat den).

Var vänlig följ och gilla: