Jag ägnade en stor del av förmiddagen åt att leta på YouTube efter bra klipp med ståuppkomedi om psykisk sjukdom eller Irland (den eventuella kopplingen mellan de två är väl att George Bernard Shaw en gång beskrev Irland som världens största dårhus under bar himmel). Jag letade efter nått nytt att lägga ut bland listan med länkar på bloggen.startsida_bloggen_a Jag hittade mycket om psykisk sjukdom och en del om Irland men väldigt lite som jag tyckte passade. Det fanns bra skämt men oftast var de del av ett framträdande som var för långt att ha med på bloggen. Jag letade efter något roligt, tänkvärt och kort (typ 2-3 minuter). Till slut hittade jag ett bra klipp, det är två och en halv minut om stigma och psykisk sjukdom. Det finns på bloggen nu.

Klippet jag hittade kom från en verksamhet som heter Stand up for mental health. stand_up_f_m_health_aOrganisationen jobbar med rehabilitering av psykiskt sjuka genom att lära dem göra ståuppkomedi om sina problem. Det känns som ett innovativt och positivt sätt att jobba med psykisk sjukdom. På Stand up for mental healths hemsida finns en del klipp med olika uppträdanden. Det finns bl.a. ett där grundarens tolvårige son kör ståupp om sin pappas sjukdom. Jag vet inte vad jag ska tycka om det framträdandet. Pojken är rolig och han har rätt i det han säger men jag kan inte komma ifrån att jag tycker att han är lite för ung för att göra den sortens uppträdanden. Hur kan han ha tagit in, och bearbetat allt det han pratar om? Eller så är det just det han håller på med? Jag vet inte, jag är kluven inför hans uppträdande.

För några veckor sedan så hörde jag på STIL i P1 att grönt är den nya modefärgen. Förhoppningsvis innebär det att jag skjorta_gron_ryggsom_nara_350_aom något år får lättare att hitta snygga gröna skjortor i second-handbutikerna. Just nu är det i varje fall jättesvårt. Jag har en grön skjorta som jag gillar men inte kunnat ha offentligt eftersom den är för stor för mig och kragen har glappat för mycket. I dag har jag tagit in den i ryggen så att den har blivit mindre. Det ger visserligen en söm över hela ryggen men skräddarsydda skjortor har ju en söm mitt på oket skjorta_som_oket_a_250så då kan man väl ha en söm på ryggstycket också. Jag tycker resultatet ser helt ok ut. Jag får se om den är bekväm att använda, det blev ett litet veck på insidan av (den trängre) kragen och jag hoppas att det inte kommer att kännas knöligt eller skava.

Var vänlig följ och gilla: