Häromdagen så rasslade det till i huvudet på mig och jag fick fem siffror på hjärnan. Siffrorna, 10906, var (tillsammans med kombinationen 0156) mitt allra första telefonnummer. Det gick till radhuset i Vagnhärad (snurrskiva på telefonen, det var tider…) som jag bodde i 1972(?)-1981 och 1983-1985. Inspirerad av 0156-10906 så försökte jag komma ihåg andra telefonnummer jag lämnat bakom mig. Det enda jag kom på, och jag är lite osäker på om jag fick siffrorna rätt, var numret jag flyttade till efter Vagnhärad, 0755-98211. De som kan sina riktnummer vet att 0755 var riktnumret till Södertälje innan de blev nollåttor. Telefonnumret från mina två år i Linköping är helt borta, liksom telefonnumren från mina fem studieår i Uppsala i mitten på 90-talet. Efter examen 1997 så följde två års ständigt flyttande (var skriven på fem olika adresser på de två åren) men flyttkarusellen slutade med att hustrun och jag hamnade i Halland och sen dess har vi haft samma telefonnummer.

För ett tag sen skrev jag om att jag anmält Psykiatrin Halland till IVO. I den vevan så nämnde jag nog också att jag anmält Psykiatrin Halland till JO och hoppades att de skulle ta psykiatrin i örat. Vad jag hoppas ska bli en örondragning har inletts i och med att JO begärt in ett yttrande från Region Halland (som är psykiatrins huvudman). Jag förväntar mig inte att regionen ska lägga sig platta och säga ”Förlåt, vi har gjort fel!” men eftersom JO kräver att Regionstyrelsen (genom ett protokollfört sammanträde) ska svara så hoppas jag att de som har nåt att säga till om inom Region Halland kanske får upp ögonen för mitt ärende (i den mån IVO inte lyckats med det) och kräva rättning i leden hos de byråkrater som uppenbarligen saknar kunskap om vilka lagar och regler som gäller för deras verksamhet.

Min fru, som nu är tillbaka hemma igen, påminde mig i morse om att det är vår bröllopsdag. Jag hade verkligen inte koll på det men jag behövde i varje fall inte ta av mig ringen för att se efter vilket år vi gifte oss. Det blir inget firande idag (jag har i varje fall inte planerat nåt) men om två veckor så ska vi fira ett jubileum. Vi har nu varit tillsammans i 25 år och ska därför till Marstrand, bo på hotell, äta gott och njuta av Bohuslän.

Jag avslutar dagens inlägg med några bilder och de första fyra kanske behöver en förklaring. Bild ett och två är på vårt plommonträd på baksidan. Det är i riktigt dåligt skick och ska sågas ner i vinter men det avslutar i varje fall sin karriär med en rekordskörd av plommon. De tredje och fjärde bilderna är på en humla jag såg i morse när jag släppte ut hästarna i hagen. Humlan var död men den hade uppenbarligen stupat på sin post. Väl kämpat!

Var vänlig följ och gilla: