Natten till idag så vaknade jag vid 00.30 med kroppen full av oro. Jag försökte somna om men jag var klarvaken så efter att ha vridit och vänt på mig en stund gick jag upp. Jag tog Theralentheralen_a mot oron och med förhoppningen att den skulle göra mig trött. Vid tvåtiden kände jag att tröttheten började komma så då gick jag och la mig och somnade faktiskt.

I natt så lyckades jag hålla sockersuget stången. Det kom men jag kunde hålla emot, börjar jag äta när jag är uppe på nätterna så har jag väldigt svårt att sluta innan jag ätit mig illamående. Fram till det stadiet så lindrar ätandet oron.

Jag spanade efter älgarna i natt men såg inte till dem. När jag gick ut till hönsen i morse så kunde jag dock konstatera att de varit här – mängden äpplen på gräsmattan har minskat rejält. Det vänstra fotot tog jag i söndags och det högra i förmiddags. Vi har inte krattat äpplen under den tiden i och med att det fortfarande faller frukt från trädet så borde mängden fallfrukt ha ökat inte minskat. Trots att det är en del löv på gräsmattan så tycker jag att det framgår att mängden äpplen minskat.

faglar_applen_20151018 applen_algmat_201510

Det befintliga golvet i det blivande köket var lite halvraddigt så vi beslöt att byta ut det. Byggarna rivning_golv_borta_bjalke_2ägnade därför dagen åt att bryta upp golvet och det första undertaket. Vi upptäckte då att alla bjälkar i bjälklaget inte var helt raka…

rivning_golv_borta_bjalkar_alla

På undersidan av en av golvplankorna stod texten nedan skriven. Att plankan ser böjd ut beror på att jag panoramafotat plankan och då inte var riktigt stadig på handen.

 

Planka_hela texten_V2_001a

Planka_hela texten_V2_002a

 

Har ni svårt att tyda texten så kan jag berätta att där står ”Detta golf lagt 18 maj 1916 af Johan Birger Carlsson Abilds Prestgård”. Jag tycker det är fantastiskt att hitta såna här saker. Samma dag som Johan Birger la (det som var) vårt golv så påbörjade Storbritannien sin officiella utredning om orsaken till Påskupproret på Irland en knapp månad tidigare, samtidigt pågick också slaget vid Verdun för fullt i Frankrike.the_ring_okt_2015_a

Jag har varit en sväng till Göteborg idag. Jag åkte upp med 8-åringen och lämnade över honom till mormor som kommit ner för att möta honom. Pojkarna har ju höstlov nästa vecka och då ska äldsta pojken vara hos mormor och morfar. När jag var i storstan så hade jag kunnat köpa ett nummer av The Ring men jag har lagt så mycket pengar på klockor den senaste tiden att jag kände att det måste finnas nån gräns för hur mycket pengar jag kan bränna för mitt eget höga nöjes skull.

På tåget till och från Göteborg så har jag fortsatt mitt läsande om klockor. Jag klockor_20151023har en väldigt brant inlärningskurva rörande dem just nu. En grundläggande sak som jag lärt mig är att mekaniska klockor inte mår bra av att vila, de behöver dras upp regelbundet. Drar man inte upp dem kontinuerligt så finns det en risk att oljan i dem johan_corneliani_20151023stelnar och får urverket att becka igen. Jag har trott att jag sparat på urverken genom att inte dra upp dem varje dag. Nu får jag lägga mig till med en rutin att dra upp alla klockor dagligen. Lyckas jag med det så kommer ju datumen på klockorna dessutom att hålla jämna steg med almanackan.

Reseklädseln till Göteborg gick i Cornelianis tecken. Jag invigde Cornelianivästen jag köpte i onsdags, ovanpå den hade jag en tweedkavaj från Nino Danieli (som är Cornelianis billighetsmärke). På fötterna hade jag mina favoritboots.

På väg hem från tåget så svängde jag inom Kupan i Falkenberg och där fyndade jag upp 25 kronor. För det så fick jag en bok om indianer till pojkarna (fast jag tror att jag också ska läsa den), ett par hängslen och en sidennäsduk.bok_hangslen_nasduk

Var vänlig följ och gilla: