Jag gick och la mig tidigt i går igen, strax efter 20 så släckte jag sänglampan. Resan till och från Göteborg blev sträng för mig. Fast det var kanske inte bara resan, utan lika mycket att jag sov dåligt nezeril_anatten till igår, som tog knäcken på mig. Jag har märkt att jag får förkylningssymptom när jag stressar och/eller har sovit dåligt. Igår var jag täppt i näsan, hade ont i huvudet, hade tryck över bihålorna och kände mig febrig. watches_miller_a Idag är alla såna symptom borta.

Eftersom jag la mig så tidigt så orkade jag upp vid fem i morse. Just nu tycker jag det är livet på en pinne att fnula omkring i ett tyst och sovande hus. I morse så fipplade jag lite med bloggen, sydde och gjorde av med de pengar som jag sparade på att inte köpa ”The Ring” i går. Jag the_inner_workings_of_a_watch_aköpte nämligen två böcker om klockor på Amazon UK (måttan var uppenbarligen inte uppnådd), den ena boken handlar mer om olika klockmärken medan den andra är inriktad på hur urverk fungerar. Just mekaniken i urverk har varit väldigt dåligt beskrivet i de två klockböcker som jag lånat på biblioteket. Med hjälp av ”The inner workings of a watch” hoppas jag kunna förstå lite mer om hur ett urverk egentligen fungerar.

I morse så ställde hustrun en fråga som fick mig att kasta mig över datorn och bloggen. Med anledning av det nästan hundraåriga golvet som byggarna bröt upp i går så frågade hon om Påskupproret på Irland pågick den 18:e maj, d.v.s. när vårt golv blev lagt. proclamation_irish_independenceUpproret och de därpå följande avrättningarna var avslutade då men britterna påbörjade sin officiella utredning kring orsakerna till upproret just den 18:e maj 1916.

Lite genant är det ju att jag inte gjorde kopplingen mellan vårt golv och Irland. Jag har ju annars en förmåga att koppla ALLT till Irland.

Natten till idag så rensade älgarna gräsmattan på äpplen, följaktligen finns det gott om klövspår i gräsmattan.alg_grasmatta_inga_applen_20151024_2alg_spar_grasmatta_20151024Det grämer mig lite att det bara är byggarna och inte nån av oss andra som fått en skymt av älgarna inne i trädgården. Å andra sidan så är jag glad att byggarna i varje fall hann dokumentera en älg.

Hustrun och jag håller på att ta det slutgiltiga beslutet om vilka färger vi ska ha i köket (skåpluckor, golv, tak och väggar/tapeter). Vi har haft de grova dragen klara för oss men nu måste vi bestämma exakt vilken nyans vi ska ha, i varje fall på luckorna och eftersom en färg påverkar hur andra färger upplevs så blir det till att fatta beslut om hela klabbet. Jag har inte varit riktigt ense med hustrun om färgen på fargval_slipssystemetväggarna/tapeterna. Hon har dragit åt det rosa hållet och jag mot något mer orange. Hon har resonerat utifrån komplementfärger medan jag mer tänkt på hur jag matchar slipsar och bröstnäsdukar. För att visa att mina färger var snyggare än hennes så använde jag ”slipssystemet”, d.v.s. jag hängde slipsar ochutomjording_varmlimmad näsdukar över skivor i de aktuella skåpluckefärgerna (med golvfärgen på några brädor nedanför). Jag blev omedelbart varse att väggfärgen bör dra åt det rosa hållet och inte mot orange. Överbevisad av mitt eget system!

Medan hustrun och jag diskuterade färger så varmlimmade sexåringen. Han skapade bl.a. den här utomjordingen.

Var vänlig följ och gilla: