Igår vaknade jag med kroppen full av stress, det var väldigt tydligt att all stress från torsdagens hämtning och försäljning av kött fortfarande satt i kroppen. Jag var spänd hela gårdagen, trots ett löppass under eftermiddagen och en kylslagen pipa på kvällen (0,5 grader ute).

Det är kanske inte så konstigt att gårdagens löpning inte hjälpte min stresshantering för passet blev ett riktigt bottennapp, jag fick nämligen ett gigantiskt blodsockerfall halvvägs in på rundan. Blodsockerfallet berodde i sin tur antagligen på att jag inte åt nån riktig lunch utan istället fikade med en granne. På förmiddagen hjälpte jag honom att såga upp en omkullblåst björk och när det var klart så insisterade han på att få bjuda på kaffe. Jag var proppmätt på sötebröd när jag gick därifrån och orkade inte äta nån lunch när jag kom hem. Jag vilade bara en stund innan jag stack ut och sprang och uppenbarligen tyckte kroppen att det var en dålig idé för efter 3-4 kilometer blev jag yrslig och fick gelében. Jag kämpade på trots att jag mådde riktigt dåligt och efter ungefär en kvart så släppte det och jag kunde lufsa hem under någotsånär ordnade former.

Lammköttsförsäljningen är så gott som avslutad nu. Vi har några lådor som är sålda men inte hämtade ännu (de står i vår nygamla frys) och vårt eget kött är nerstoppat i boxen i källaren. När jag packade in vår andel av lammen så kunde jag konstatera att köttet ser väldigt fint ut, marmorerat och grant. I veckan som kommer så ska jag ge mig på att laga till en gryta på lite av årets lamm.

Idag har vädrets makter bjudit på riktigt ruskväder, blåst och regn. Det har dock passat mig ganska bra eftersom det har inneburit att jag mestadels hållit mig inomhus görandes så lite som möjligt och efter veckan som gått är det precis vad doktorn ordinerat. De enda vistelserna utomhus har varit en kort promenad med Betty och ett löppass på fem kilometer. Egentligen brukar jag inte springa två dagar på raken men eftersom hustrun och jag ska iväg och titta på häst hela dagen i morgon så klämde jag in en runda idag med. Den blev blöt och blåsig men kändes ändå bra.

Var vänlig följ och gilla: