Vi är halvvägs in i mars och trots vårtecken som längre dagar, snödroppar, tranor och lärkor (såg den första idag) så känns det fortfarande som att vi har vinter i Rävinge. Faktiskt mer så nu än i januari och början på februari. Snön som kom för ett tag sen smälte visserligen undan när vi hade några tödagar förra veckan men idag är kvicksilvret under nollan igen och det blåser dessutom en isande kall vind. Jag brukar gilla vinterväder men nu är jag trött på kyla och längtar efter våren.

Det kylslagna vädret har också gjort att jag lagt pipen på hyllan, i varje fall för ett tag. Tidigare i vinter satt jag ute och rökte i kallare väder än så här men nu känner jag mig bara ruggig och kall när jag börjar fundera på att gå ut och sätta mig. När jag dessutom inte känner nåt nikotinsug så finns det ingen anledning att sitta och röka bara för rökandets skull, det jag söker med pipan är ju avslappning och positiva upplevelser, inte måsten.

I går var jag inne i Halmstad och lunchade med en vän från länsstyrelsetiden och då passade jag på att klä upp mig lite. Sen jag slutade med min terapi så har jag inte haft nån anledning att använda mina kostymer (hade ju alltid kostym till terapin) men i går satte jag på mig en glencheckrutig sak i ett fantastiskt mjukt och varmt ylletyg. Hela min utstyrsel i går präglades av hur jag sytt om och anpassat kläderna till mig. Kostymbyxorna var utlagda i midjan med en kil av ett annat glenchecktyg, kavajärmarna var längda, västen hade också en kil och till och med manschettknapparna var hemmabyggen, gjorda med hjälp av sönerna.

För ganska exakt ett år sen skrev jag om att e.on. flög över våra marker för att inspektera kraftledningarna inför deras arbete med att lägga elen i backen. I går flög de här igen, förmodligen ville de kontrollera att alla ledningar och stolpar nu är borttagna. Det blev motljus i helikopterbilderna men jag tror ändå att det framgår att jag såg den på rätt nära håll.Till sist en liten burfågel som jag såg i trädgården idag (den tog sig ut på egen hand).

Var vänlig följ och gilla: