Femtonåringen har varit hos hustruns föräldrar några dagar under höstlovet (lillebror skulle också åkt men han blev förkyld) och i går kom han åter. Jag hämtade honom vid tåget i Falkenberg och passade då på att svänga inom Röda Korsets secondhand-butik. De senaste gångerna jag varit där har jag fått med mig en hatt hem men igår kom jag inte närmare ett hattköp än att jag stod och fingrade på en. De hade en hög hatt i väldigt bra skick. Hatten hade nog rätt många år på nacken men den var i kanonfint skick så jag lekte med tanken att köpa den och sen sälja den på nätet eller på kommission. Hittar man en butik med rätt kundkrets så kan man få rejält betalt för höga hattar i bra kvalitet och utan att vara expert så törs jag säga att gårdagens hatt var förstklassig. Butiken vill dock ha 400 kronor för den och det var jag inte beredd att betala eftersom jag inte har nån etablerad kanal att sälja den igenom – risken i förhållande till den möjliga vinsten var helt enkelt för stor. Även om jag inte köpte hatten så har jag försökt hitta lite info om den hattmakare, Cass, som en gång i tiden gjorde hatten men jag har inte hittat nåt. Det finns foton på andra hattar från samma tillverkare men inget om själva företaget. Jag vet i varje fall var deras butik låg (hotellet verkar vara kvar).Mitt piercade ögonbryn vill inte riktigt läka, det är rött och irriterat parallellt med ögonbrynet och jag har inte riktigt förstått vad det berott på. Min senaste teori är att gamla synder har kommit ikapp mig….. Jag har inte tänkt på det tidigare men häromdagen slog det mig att piercingen faktiskt går igenom/bakom ett ärr som jag har ovanför det vänstra ögat. Det är ett litet ärr som jag haft sen jag var 2-3 år och föll från en köksbänk jag klättrat upp på. Tittar man på foton av det irriterade området så syns det att det slutar där ärret slutar (fotot blir större om ni klickar på det). När man läser om ärr och piercingar på nätet så varierar budskapet men många anser att de kan försvåra läkningsprocessen.

Jag hade inte en tanke på ärret när jag piercade mig och piercaren sa inget om det men han sa väldigt lite om allting. Jag var inte så imponerad av honom men jag svängde ändå förbi idag för att fråga vad han tyckte jag skulle göra. Tyvärr var han inte på plats trots att hans FB-sida angav att han skulle vara det. Jag ringde honom och fick svar – idag var han i Varberg och piercade. Han gav mig i varje fall en konsultation på telefon och han tror inte att ärret spelar in utan att jag helt enkelt tvättat för mycket vilket resulterat i att huden blivit torr och irriterad. Han tyckte att jag skulle skippa tvättandet (annat än vid dusch) samt smörja med vaselin under några dagar. Blir det inte bättre så ska jag kontakta honom igen.

När jag gick med hundarna i går eftermiddag så såg jag ett av flygvapnets plan göra en U-sväng ovanför mig. Kondensen/avgaserna efter planet gjorde manövern väldigt tydlig. Ett annat plan jag noterat är en UPS-flight mellan Oslo och Malmö. När jag häromkvällen satt med pipan så både såg (lamporna) och hörde jag ett ganska stort plan passera på lägre höjd än de vanligtvis gör. Efter rökningen så kollade jag upp vilka plan som flög häromkring vid den tiden och det visade sig att UPS hade ett plan i luften här då. Om det börjat gå ner för landning i Malmö så kan det förklara varför jag tyckte det flög lite lägre än de plan som jag vanligtvis ser.Till sist några överblivna bilder från de senaste dagarna.

Var vänlig följ och gilla: