I lördags så orkade jag ju inte åka in till Halmstad och gå på bio med hustrun, något som tyngde mig en del då. Det är sällan som vi har, alternativt tar oss, tid att göra saker helt på egen hand och i lördags hade vi dessutom gjort oss besvär att ordna så att yngsta sonen kunde vara hos en kompis och 11-åringen ha en kompis här hemma. Jag kunde dock gottgöra hustrun lite redan igår (inte för att hon tyckte det behövdes) när vi lät minstingen och en av hans kompisar använda våra presentkortsbiljetter och gå och se en film. Vi skjutsade in dem till Halmstad och promenerade på stan en stund innan vi satte oss på ”Skånskan” och fikade i väntan på att filmen skulle ta slut. Mycket trevligt och gott!

Min nya mobiltelefon är i skarpt läge nu, det vill säga mitt nummer är flyttat till den, så om ni ringer mig är det på min Huawei som jag svarar. Jag har ägnat mycket tid idag åt att lära känna min telefon, med tanke hur mycket tid jag ägnat den så borde jag känna den väl nu men så är inte fallet. Jag har svårt att ta till mig den nya tekniken i telefonen, allt från “svajpandet” över skärmen till appar och gud ved hur många olika musikspelare det verkar finnas. Jag la in ”Come on Eileen” som ringsignal på telefonen och det visade sig vara ett gigantiskt projekt.

Först tänkte jag flytta över filen med låten från min gamla telefon till den nya men kabelkontakten på min Nokia var så glapp att jag inte lyckades föra över någonting alls från den. Jag bestämde mig då för att köpa låten på nätet och ladda ner den. Eftersom jag är lite rädd för den nya mobilen när det gäller surfning och nedladdning så hämtade jag hem låten via vår stationära dator. Inte ens då var det enkelt för jag skulle först skapa ett iTunes-konto och av nån anledning hängde det sig första gången så jag fick göra det två gånger. När jag sen laddade ner ”Come on Eileen” på datorn så kunde jag inte hitta var iTunes lagt filen så det slutade med att jag köpte låten en gång till bara för att vara säker på att jag verkligen hade förvärvat den. Efter det andra köpet så hittade jag filen väl gömd inne i en mapp som logiskt nog hette iTunes men som jag inte undersökt tillräckligt vid det första försöket.

Det var inga problem att flytta över filen från datorn till telefonen (trodde jag) eftersom jag följde de val som datorn rekommenderade när det gällde konvertering av filer men när jag sen gick in på telefonen så kunde den inte spela upp filen. Jag både tryckte och svepte frenetiskt på den men inget hände. I det läget hade jag kunnat lugna mig här och vänta på att äldsta sonen skulle komma hem från skolan och förklara allt för mig. Jag hade dock inte ro till det och förresten hade jag vid det laget börjat ta de tekniska problemen personligt. Nu var det jag mot telefonen och jag var inte beredd att ge mig så där utan vidare. Jag försökte därför klura ut var problemet låg och kom till slut fram till att jag behövde en musikspelare i form av en app så jag aktiverade nåt som hette Google music (och som sen har bombaderat mig med erbjudanden om att prenumerera på deras version av Spotify) men det hjälpte inte. Jag gick då in i inställningar och ställde in att telefonen bara skulle spela musik som var nedladdad på själva mobilen. Det förändrade inget så i min desperation flyttade jag över filen från datorn till min Huawei en gång till men den här gången följde jag inte datorns förslag om att konvertera filen från MP4 till WMA (jag kan förkortningarna men jag vet inte vad de betyder) och då gick det att spela upp musiken. Halleluja! Efter det så lyckades jag faktiskt få ”Come on Eileen” som ringsignal på första försöket men då hade jag tre olika versioner av låten på telefonen.

Var vänlig följ och gilla: