Jag har fortsatt svårt att hantera min nya smarta mobiltelefon, både i går och idag lyckades jag inte svara när jag blev uppringd. Jag tryckte och svepte på den gröna telefonen på skärmen men inget hände. Idag har jag fått en möjlig förklaring till mina svårigheter att svara- för torra fingertoppar! Jag har problem med väldigt torra händer just nu så jag ska prova att smörja dem mer och se om det hjälper.

Jag har inte heller fått till tekniken för fotograferandet med mobilkameran. I går kväll satt jag ute i duggregnet (modell lätt) och njöt av pipa, eld och kaffe när jag tänkte att jag skulle testa att ta en selfie men resultatet blev tyvärr inte så bra, jag zoomade uppenbarligen kameran lite för mycket och klippte av mig själv i brösthöjd. En alternativ teori kan vara att kameran tippat lite framåt när jag tryckte på knappen och nerräkningen till fotoögonblicket började. Hur som helst kom inte hela jag med.

Tekniken imponerar dock ändå på mig – igår kväll plingade telefonen till och meddelade att jag fått en ny kommentar till ett inlägg i bloggen. När jag gick in på vår stationära dator och kontrollerade så fanns där mycket riktigt en ny kommentar. Hur den infon gått från bloggen till mobilen var oklart för mig tills hustrun informerade mig om att det berodde på mitt Gmailkonto – kommentarer på bloggen mejlas till mig på en Gmail-adress (för mig att se och godkänna) och jag har tydligen kopplat det kontot till mobilen.

Förra veckan köpte jag en sjöskumspipa på Ebay och i måndags damp den ner i brevlådan. Idag så rökte jag den för första gången och det var en mycket trevlig upplevelse. För den som inte är bekant med sjöskum så kan jag berätta att det är ett mineral som utvinns främst i Turkiet och sen 1700-talet har man använt det för att tillverka pipor. Traditionellt är sjöskumspipor ofta väldigt snidade men de finns även i enkla modeller som min. Det som utmärker sjöskumspipan är dels färgen men också att den ger väldigt stort utrymme för tobakens egen smak att blomma ut. När det gäller färgen så är en sjöskumspipa vit när den är nygjord men när den sedan röks så övergår den med tiden i en bärnstensfärgad nyans.Idag var jag inom Röda Korset och lämnade en hel massa barnkläder till deras secondhandaffär. När jag ändå var där så gick jag ett varv och tittade om de hade nåt spännande. Det hade de, en snygg brun filthatt men tack och lov var den för liten för mig så det var aldrig aktuellt att köpa den. Det hade nog inte blivit nån affär även om den hade passat eftersom min sjöskumspipa egentligen var mitt sista köp av icke nödvändiga prylar på ett tag. Jag ska försöka dra ner på icke nödvändig konsumtion under våren.

Var vänlig följ och gilla: