Jag kämpar på med min mobil men nu tror jag att jag i varje fall fått kläm på hur man svarar i den. Det som strulade för mig var dels mina torra händer och dels att jag inte förstod bilden som dök upp på skärmen när det ringde. Jag trodde jag skulle trycka på den gröna telefonen men jag skulle svajpa cirkeln i mitten mot den. Jag vet att jag provat det utan att det fungerade men då var det väl torra fingertoppar som ställde till det. Igår tränade jag dock in min svarsteknik genom att ringa upp mig själv från vår fasta telefon (vi tillhör dem som fortfarande har kvar en sån).

En annan sak jag fått ordning på rörande telefonen är mina ljudböcker. Jag har lyssnat mycket på böcker med min gamla telefon men de filerna verkar vara i formatet VMA och det vill den nya mobilen inte veta av. Jag grubblade en del på hur jag skulle få den att acceptera det formatet tills jag kom på att vi faktiskt har ett ljudredigeringsprogram (gratisversion) på vår stationära dator. Jag har faktiskt lyckats spara om mina VMA-filer till MP4 med hjälp av Acoustica. Ibland förvånar jag mig själv med min datakompetens….. 🙂

Den bok jag håller på att lyssna på nu är skriven av Dennis Lehane och heter ”En drink före kriget” och det för mig ganska osökt in på ämnet drinkar och Irland. På Irland har man klubbat en lag som upphäver det 90 år gamla förbudet för pubar och restauranger att servera alkohol på vissa helgdagar, t.ex. långfredagen och juldagen. Som en följd av det beslutet håller nu pub- och restaurangägarna på Nordirland att dra igång en kampanj för att få samma rättighet, i dagsläget så får de bara servera alkohol mellan 17 och 23 de aktuella dagarna. Fascinerande.

Till sist en bild från dagens övning i mindfulness (välbehövd efter en sträng dag).Det finns faktiskt en orsak till att nästan alla mina självisar med pipan, elden och kaffepannan blir rökiga och det är att jag vill ha kaffet på direkten, innan jag hunnit röka för mycket av pipan. Jag har därför inte tid att vänta tills det bildats en glödbädd utan jag ställer kaffepannan på den (relativt) nytända brasan och det tycker inte riktigt elden om utan den reagerar med en massa rök.

Var vänlig följ och gilla: