Min morgon och förmiddag präglades av ett väldigt flängande fram och tillbaka till Getinge. Jag lämnade barnen på dagis och skola vid åtta och då upptäckte jag att äldsta sonen hade ”skoljogg” (klass F-5 skulle ut och springa på ett elljusspår) idag och alltså behövde han ha gymnastikkläder. Hem och hämta. Sen skulle samma son till tandläkaren vid tio så då blev det till att åka ner på byn igen. Efter tandläkaren så åkte jag hem en kort stund innan jag tog bilen in till Getinge och bussen till Halmstad och dagens praktik. Jag höll på att missa bussen eftersom jag var mer än vanligt obeslutsam kring vilka kläder jag skulle ha på mig (hade inte bestämt det i går eftersom jag ju hade förmiddagen på mig i dag)

c&j_split_toe_1_aPå bussen satt jag och funderade på om det fanns tid att gå in på Myrorna. Jag hade några andra ärenden att göra på stan så det var lite tajt tidsmässigt. Eftersom jag vet att det krävs frekventa besök i second-handbutikerna om man ska göra några fynd så blev det Myrorna, fyndsuget vann med andra ord. Och idag gjorde jag ett jättefynd – de hade ett par bruna Crockett & Jones med delad tå. Skorna var använda men i bra skick så jag slog till utan att tveka.

Skor med delad tå är ofta lite grova och inte så eleganta, särskilt när de har Dainitesula som i det här fallet. Det gör inte mig något, skorna kommer att passa utmärkt till en tweedkavaj och ett par manchesterbyxor.c&j_split_toe_2_a

För den som är obekant med Crockett & Jones så kan jag berätta det är en skotillverkare från Northampton med mycket gott renommé och inte alldeles billiga skor. Jag har letat efter ”mina” skor på nätet men den modellen ingår inte längre i Crockett & Jones sortiment. Trots det hittade jag en nätbutik som sålde skorna för 4400 kr (helt nya skor). På e-bay kostade de mellan 650 kr (begagnade) till 2300 kr (nya). Jag tycker att jag gjorde ett riktigt fynd som betalade under 100-lappen för mina, särskilt som jag gått och suktat efter ett par Crockett & Jones rätt länge (även jag påverkas av märkeshysterin). Nu har jag ett par.

Köpet av skorna har förgyllt hela min dag. Visst är det härligt (och hemskt) att man kan köpa sig glad?

Jag köpte inte bara skor när jag var i Halmstad. Jag var också förbi ”Gudagott” och handlade upp ett presentkort som min fru och jag fått. Det räckte till en jättegod matig macka och lite salami och ölkorv.salami_gudagott_a

Var vänlig följ och gilla: