Igår var det premiär för hustruns och min kurs I Lindy hop och det gick sådär, inte bra men inte så illa som jag befarade innan. Jag var redigt nervös när det var dags att åka och var tvungen att ta lite Theralen för att oron inte skulle rusa i väg för mig. Så tekniskt sett var jag väl inte riktigt nykter när jag dansade men det var inte det som ställde till det för mig. Svårigheten var inte heller stegen, de fick jag hyfsat snabbt koll på, det som ställde till det för mig var musiken och takten. Jag fattade aldrig på vilken takt dansandet skulle börja. Att sen dessutom följa takten med stegen var helt hopplöst, särskilt när det skulle koordineras med en danspartner.

Jag tror att jag hade lite hjälp i dansandet av att jag boxats, att jag hade lite lättare att hålla ordning på fötterna än om jag inte gjort det. En sidoförflyttning i går var faktiskt lite lik en sidoförflyttning i boxningen, en skillnad (en väsentlig sådan) var dock att i boxningen avslutas förflyttningen med en vänsterkrok medan jag i går skulle hålla ”motståndarens” högra hand med min vänstra och hålla henne om livet med den andra. Boxningens sidoförflyttning visas nedan.

Boxningen var dock även en nackdel eftersom jag är van att stå axelbrett med fötterna när jag boxas (ger bra balans och stabilitet nog att få kroppen bakom slagen) men i dansen så ska fötterna vara närmare varandra. Med boxningens fotavstånd blev mina steg för stora men när jag drog ihop fötterna så tappade jag allt vad balans och koordination hette. Jag får väl lägga på lite swing på datorn här hemma och försöka nöta in stegen med fötterna lite närmre varandra. Jag har ju en vecka på mig innan det är dags igen och jag har hittat ett klipp på YouTube där de visar de steg vi tränade på igår (och lite till).

Trots att dansandet inte gick så bra har jag inga planer på att lägga ner det, jag är anmäld till den här kursen och tänker genomföra den.

Byggarna jobbar på men det har gått lite grus i renoveringsmaskineriet eftersom arbetet ska synkas med elektriker och rörläggare. Eftersom vi inte vetat när byggarna skulle dyka upp har vi inte kunnat boka upp de andra hantverkarna och nu har de projekt på gång som de inte bara kan släppa för att komma hit. Det är lite irriterande, särskilt som byggarna verkar lite oförstående till att deras försening har sabbat tidsplanerna för alla andra inblandade. Det är dock hustrun som sköter koordineringen av hantverkarna så jag ska väl inte klaga alltför mycket.

Var vänlig följ och gilla: