En stor del av gårdagen ägnade jag åt mental misshandel av mig själv, jag fastnade i en härva av negativa och dömande tankar kring mig själv – tankar kring hur livet blivit och vad jag gör (och inte gör) med min tid. Jobbigt och helt onödigt men jag kom inte ur tankarna förrän framåt kvällen. Att gå och slå på sig själv tar på krafterna, även om det bara är mentala slag, så jag var mör framåt kvällningen men för en gång skull gick jag inte och la mig utan jag kämpade och orkade faktiskt se ”På spåret” med hustrun.

En sak som bidrog till att jag orkade i går kväll var att jag under den sena eftermiddagen drog mig undan med tobak, kaffe och eld. Det är nåt med att gå ut och sätta mig med pipan, brasan och kaffepannan som får min inre stress att minska och som vädrar ut en del av alla de dömande tankar jag bär inom mig. Det är som om pillet med pipan, och det andra med, får jorden att snurra lite långsammare, lite mer i en takt som jag orkar följa med i. Mina stunder med Vesta, fru Nikotin och fröken Koffein är dock ingen långtidsverkande medicin som botar i timmar efteråt men de är i varje fall en tillfällig tillflyktsort.

Nåt annat som slog mig när jag satt ute i går när det kvällnades var att det faktiskt fortfarande var ljust vid 16.30-tiden. Skönt att känna att det faktiskt har vänt och ljuset är på väg tillbaka igen.

I går fick jag ett brev från Försäkringskassan om att de tittat igenom och följt upp mitt beslut om sjukersättning (ska göras ungefär vart tredje år). De kom fram till att jag fortfarande är berättigad till min ersättning så de skickade med ett nytt intyg som jag kan använda för att få vissa pensionärsrabatter (har inte använt det förra en enda gång).

Idag så har vi avslutat julen 2017/18 genom att elda upp granen i kakelugnen (klippt i småbitar). Hustrun har också plockat undan allt julpynt och bytt gardiner men med det var jag inte behjälplig

eftersom jag och ungarna var hos en granne och fikade då. Det fanns också en tanke om att jag frun skulle gå på bio i kväll men jag ställde in eftersom jag kände att jag inte hade ork att göra det. Det är synd att det blir så men jag orkar inte helt enkelt inte, allt som för mig utanför gården är väldigt jobbigt just nu.

Till sist tre fågelbilder från igår.

Var vänlig följ och gilla: