Jag har varit förkyld sen i söndags så den här veckan har det inte blivit nåt tränat. Det har frigjort en del tid. Tid som jag till stor del ägnat åt att sy. I går tog jag in en kavaj och en väst i ryggenkavaj_gul_ta_in_rygg_aoch nu återstår bara efterarbetet. I de här fallen innebär det att sprätta de gamla ryggsömmarna, pressa de nya och sy ihop fodret. Efterarbetet har en tendens att dra ut på tiden för mig. Jag har ett stort antal plagg som jag använder fast det egentligen återstår några små justeringar. På byxor som jag smalnat av benen på är jag jättedålig på att sprätta den gamla sömmenbensom_osprattad_a och pressa den nya. Jag tycker att efterarbetet är trist. Det som är spännande är att göra de stora ändringarna som ger tydliga resultat. Finliret på slutet är jag inte lika lockad av.

I morgon ska jag göra min kranskärlsröntgen och jag ser inte alls fram emot den. Kvart över sex så hämtar sjuktaxin mig och kör in mig till sjukhuset. Min plan är att vara rejält sederad av Oxascand och Theralen när jag kommer in till avdelningen. Jag har kollat med dem att det är ok att jag tar min ångestdämpande medicin även fast de kommer att ge mig lugnande inför ingreppet.

Förberedelserna inför morgondagen börjar i kväll eftersom jag innan läggdags ska duscha och tvätta mig med antibakteriell lösning.descutan_a_bra I morgon bitti ska jag upprepa proceduren. Fram tills i går kväll tyckte jag att jag var hyfsat lugn inför kranskärlsröntgen men det hände nåt när jag skulle sova i går. När jag låg i sängen så tyckte jag hela tiden att det kändes som om nån palperade mina ljumskar för att hitta rätt blodkärl. Ljumskarna är ett väldigt känsligt område för mig, jag känner mig väldigt sårbar där. När jag väl somnade (det tog ett tag, jag gick bl.a. upp en stund för att lindra oron med glass, det fungerade sådär) så drömde jag om undersökningen. I drömmen så blandades kranskärlsröntgen med den en händelse jag upplevde vid ECT. Vid det tillfället skulle jag sövas och medan det muskelavslappnande medlet verkade på direkten så tog det en stund innan preparatet som skulle få mig att sova hade effekt. En kort stund låg jag därför på britsen och hörde personalen prata men jag var helt oförmögen att röra mig eller kommunicera med dem. Det var väldigt obehagligt. I drömmen i natt var jag lika paralyserad och hjälplös fast under kranskärlsröntgen. Under natten så vaknade jag flera gånger och var blöt av svett. Jag hoppas verkligen att jag kan sova bättre i natt.

I går var hela familjen på cirkus i Getinge.cirkus_skratt_utifran_a Cirkus Skratt bjöd på en gratis cirkusföreställning eftersom de fick ställa upp sina vagnar i Getinge några dagar. Cirkus är inte riktigt min grej. Uppträdandena var helt ok men jag tyckte att de djur (hästar och elefanter) som medverkade såg ledsna ut. Ungarna var nöjda även om det blev gnäll för att de bara fick popcorn och inte sockervadd och en leksak också.

Vi har nu fått ett preliminärt obduktionsprotokoll på den döda igelkott som jag skickade in till SVA. Igelkotten var väldigt utmärglad och den hade parasiter i lungorna. Den hade inte salmonella. SVA håller på med en mikroskopisk undersökning för att se om utmärglingen orsakats av någon bakomliggande sjukdom.igelkott_obduktionsprotokoll_a Fortsättning följer….

Var vänlig följ och gilla: